Protest Declic la Guvern pentru aplicarea directivei europene privind salariul minim (Foto & Video)

Protest Declic la Guvern pentru aplicarea directivei europene privind salariul minim (Foto & Video)

Comunitatea Declic a organizat, miercuri, un protest la Palatul Victoria, cerând Guvernului aplicarea directivei europene privind salariul minim. Peste 63.400 de persoane au semnat o petiţie în acest sens.

„Le cerem guvernanţilor să respecte directiva europeană pentru salarii minime decente. Dacă directiva europeană s-ar aplica imediat, salariul minim ar trebui să crească la 3.275 de lei, net, cât este valoarea actualizată a coşului minim de consum pentru un trai decent”, au transmis reprezentanţii Comunităţii Declic.

Suntem la Palatul Victoria, le cerem guvernanților să respecte directiva europeană pentru salarii minime decente. Dacă directiva europeană s-ar aplica imediat, salariul minim ar trebui să crească la 3275 de lei, net, cât este valoarea actualizată a coșului minim de consum pentru un trai decent. Alătură-te și tu celor peste 63.000 de membri Declic și semnează petiția: https://facem.declic.ro/campaigns/cerem-salariul-minim-europeanhttps://go.declic.ro/live-salariu-minim

Publicată de Declic pe Miercuri, 9 noiembrie 2022

Organizaţia a lansat o petiţie adresată preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă, ministrului Muncii şi liderului PSD, Marcel Ciolacu, în care cere aplicarea acestei directive.

ADVERTISING

Până miercuri după-amiază, petiţia a fost semnată de peste 63.400 de persoane.

"În România, cheltuielile lunare pentru un trai minim decent sunt calculate prin coşul minim de consum. Conform calculelor din anul 2020, un român ar trebui să câştige un salariu net, în mână, de 2818 lei pentru a putea acoperi cheltuielile lunare. Dar salariul minim net în România este stabilit la 1.386 lei. El este mult sub limita unui trai decent şi condamnă angajaţii la sărăcie", se arată în petiţie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇