Protest de 8 Martie, în fața Guvernului: Misoginie - cealaltă pandemie! (Galerie foto)

Protest de 8 Martie, în fața Guvernului: Misoginie - cealaltă pandemie! (Galerie foto)

Chiar de Ziua Femeii, în fața Guvernului a fost organizat un protest pentru a atrage atenția asupra misoginismului.

Manifestația a fost organizață sub numele de „Misoginie – cealaltă pandemie!”.

Femeile prezente au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că modul în care autoritățile au gestionat pandemia a agravat multe dintre problemele cu care femeile se confruntă în ţara noastră.

"Incidența cazurilor de violență sexuală și domestică a crescut, accesul la serviciile sociale și medicale a fost îngreunat, munca domestică și munca de îngrijire apasă și mai tare pe umerii femeilor, pe fondul închiderii școlilor și grădinițelor. (...)

ADVERTISING

Ne este restricționat dreptul la avort sau la nașteri în siguranță. În pandemie, spitalele nu mai țin cont de dreptul fundamental de a decide asupra propriilor noastre corpuri", se arată în comunicatul despre organizarea protestului, pus la punct de  Feminism Romania,

Reprezentantele asociației spun că, "atunci când suntem agresate sexual, ne este frică să mergem la Poliție pentru că ne lovim de polițiști și procurori, care mai degrabă reproduc violența societății decât o combat. Instituțiile justiției nu ne reprezintă interesele atâta timp cât sunt bazate pe principii patriarhale și rasiste.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar în timpul pandemiei, poliția ne-a agresat în mod repetat comunitățile, acționând nu doar sexist, ci și rasist. Suntem închise în case cu parteneri abuzivi, fără ca măsurile de carantină să specifice clar că femeile aflate în situații de violență domestică pot ieși din casă la orice oră pentru a-și proteja viața. Suntem captive în locuințe în care agresivitatea lasă urme pe viață, fără să avem unde să fugim, unde să ne adăpostim în siguranță".

În fața Guvernului, femeile au venit cu mai multe pancarte cu diverse mesaje:

PROTEST_MISOGINIE_PANDEMIE_05_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
PROTEST_MISOGINIE
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
PROTEST_MISOGINIE_PANDEMIE_09_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
PROTEST_MISOGINIE_PANDEMIE_08_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte pe SpotMedia.ro și: 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇