Profesorul de la Colegiul Sava acuzat de viol a vrut să se sinucidă

Profesorul de la Colegiul Sava acuzat de viol a vrut să se sinucidă

Profesorul de la Colegiul Sf. Sava din Capitală, acuzat de viol şi agresiune sexuală, victime fiind doi minori de 16 şi 17 ani, a vrut să se sinucidă. El a fost internat în spital, după ce a inghiţit o cantitate mare de medicamente.

Surse medicale au declarat pentru News.ro că bărbatul ar fi luat multe medicamente, de diverse tipuri, inclusiv Xanax, antibiotice şi antiinflamatoare, în prezent fiind internat în stare gravă, la Secţia Toxicologie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, din Capitală.

Poliţiştii investighează ce s-a întâmplat în acest caz, în acest context urmând să discute cu soţia profesorului, afirmă surse apropiate anchetei. De asemenea, poliţiştii ar urma să meargă şi la locuinţa profesorului.

ADVERTISING

Poliţia Capitalei a anunţat, referitor la acest caz, că a fost sesizată miercuri, la ora 1.00, în legătură cu prezenţa la camera de de gardă a unui bărbat în stare gravă ca urmare a unei tentative de suicid şi că face cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

”La data de 31 iulie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 12 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 01.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, la camera de gardă a unei unităţi medicale, din Sectorul 1, se află un bărbat, în vârstă de 51 de ani, victima unei tentative de suicid.

ADVERTISING

Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au luat legătura cu medicul de gardă, care le-a comunicat că bărbatul în cauză, ce se afla în stare gravă, a fost adus de la o adresă din Sectorul 3, de către un echipaj de terapie intensivă mobilă”, anunţă Poliţia Capitalei cu privire la acest caz.

Ce acuzații i se aduc profesorului

Profesorul era plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la unul dintre cele mai prestigioase licee din Bucureşti şi şef serviciu la Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie din cadrul Ministerului Educaţiei, a fost reţinut săptămâna trecută, dar judecătorii au decis să nu fie arestat.

ADVERTISING

Sorin Spineanu Dobrotă este acuzat de procurori că, în urmă cu trei ani, ar fi violat un băiat şi ar fi agresat sexual un alt adolescent. Faptele s-au petrecut în apartamentul profesorului, unde acesta dădea meditații elevilor, inclusiv celor doi agresați.

Prima agresiune a avut loc la data de 02.06.2021. În timp ce se afla într-un apartament situat în București, Sector 3, inculpatul a întreținut cu persoana vătămată (un băiat de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate.

A doua agresiune s-a petrecut la data de 17.12.2021. În timp ce se afla într-o locuință din București, Sector 3, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat de 16 ani), profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate.

Profesorul Sorin Spineanu Dobrotă preda discipline socio-umane la Colegiul Național „Sfântul Sava” și era și șef serviciu Evaluări, Examene și Concursuri Naționale la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, în Ministerul Educației.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇