Procurorul general anunță că doi magistrați din Capitală sunt cercetați pentru corupție

Procurorul general anunță că doi magistrați din Capitală sunt cercetați pentru corupție

Procurorul general Alex Florenţa a anunţat marţi că anchetatorii de la Parchetul General au deschis două noi dosare de corupţie în care suspecţi sunt magistraţi.

Florenţa a precizat că dosarele se află în lucru la noua structură din cadrul Parchetului General, creată după desfiinţarea Secţiei Speciale, iar acestea vizează fapte de corupţie şi asimilate corupţiei.

În aceste dosare s-a pus în mişcare acţiunea de urmărire penală, suspecţi fiind doi magistraţi din Bucureşti, transmite Agerpres.

Potrivit lui Florența, în perioada următoare, anchetatorii vor lua decizia dacă vor cere măsuri preventive pentru magistrații inculpați.

ADVERTISING

El a evitat să spună dacă dosarele se referă la procurori sau la judecători, scrie Mediafax.

Totodată, Alex Florența a declarat că numărul informărilor de la serviciile secrete, SRI, DIPI, este foarte redus. Procurorul general a spus că aceste informări sunt utile, dar sunt foarte puține, informează G4media.

În ceea ce privește legalizarea canabisului (proiect de lege propus de REPER), Alex Florența a declarat că nu crede că este o soluție, ”pentru că va trebui să legalizăm și cultivarea”.

Procurorul general a declarat că în Muntenegru a fost legalizată producția de canabis în scopuri medicinale. Rezultatul e că, de la locul de producție/cultivare până la locul de procesare, cantități de canabis dispar pe drum, mai ales în condițiile în care în această afacere sunt implicate persoane din lumea interlopă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇