Priviri încruntate în primele imagini de la întâlnirea dintre Putin și Macron de la Moscova (Video)

Priviri încruntate în primele imagini de la întâlnirea dintre Putin și Macron de la Moscova (Video)

Președintele francez Emmanuel Macron a zburat luni la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre tensiunile tot mai mari de la granița Ucrainei.

Întâlnirea, care a început la ora 17:00, ora României, are loc la Kremlin și este doar între cei doi șefi de stat, care stau în capetele unei mese uriașe ovale.

În sală mai sunt doar cei doi interpreți ai președinților.

În cele câteva minute transmise public la începutul discuțiilor cei doi par destul de tensionați, se încruntă des, chiar dacă pe alocuri mai forțează câte un zâmbet, când vorbesc de bunele relații dintre cele două țări.

ADVERTISING

”Nu ne-am mai întâlnit de aproximativ doi ani, deci s-au strâns multe lucruri de discutat în acest format direct. Dar am fost mereu în contact”, a început Putin întâlnirea, enumerând ocaziile în care Franța și Rusia au lucrat împreună în acești doi ani.

”Avem problema securității europene, unde avem îngrijorări comune și vreau să îți mulțumesc pentru că Franța joacă un rol cheie în deciziile importante. Cooperarea a fost foarte bună de la început și această întâlnire de azi e simbolică în acest sens”, a adăugat președintele rus.

ADVERTISING

Putin a amintit de dialogul ruso-francez în timpul războiului ruso-georgian, dar și în cadrul Acordului de la Minsk și formatului Normandia. Macron s-a încruntat treptat.

Despre ceea ce Putin a numit ”criza ucraineană”, președintele rus i-a spus omologului său că va încerca să-i răspundă la îngrijorările sale.

La rândul său, Macron a subliniat că se împlinesc 30 de ani de relații bilaterale între Rusia și Franța, adresându-i-se cu ”dragă președinte, dle Putin”.

Macron a insistat pe ”dialogul sincer și continuu” ca singură soluție pentru asigurarea securității Europei.

ADVERTISING

Președintele francez a subliniat că e în contact și dialog permanent și cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, cu aliații europeni, dar și SUA și Canada.

Putin a aprobat din cap cu un zâmbet forțat, dar a apoi a început să își muște buza de jos.

Discuția, de la minutul 18:11

LIVE: Putin and Macron meet in Moscow

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇