Bloomberg a anunțat, din greșeală, că Rusia a invadat Ucraina. Prima reacție a Kremlinului

Bloomberg a anunțat, din greșeală, că Rusia a invadat Ucraina. Prima reacție a  Kremlinului

Agenția de presă Bloomberg a publicat din greșeală o știre care anunța că Rusia invadează Ucraina. Ulterior, jurnaliștii britanici și-au cerut scuze.

Agenția de presă rusă Tass scrie că, în cursul zilei de vineri, 4 februarie, pe siteul Bloomberg a apărut o știre cu titlul „Rusia invadează Ucraina”. Din punct de vedere jurnalistic, textul îmbrăca forma unei relatări a unui eveniment în desfășurare.

În realitate, însă, Rusia n-a invadat Ucraina.

„Noi pregătim titluri pentru multe scenarii posibile. Iar unul dintre acele titluri a fost publicat în jurul orei 16.00 pe siteul nostru. N-ar fi trebuit să se întâmple asta. Regretăm că s-a întâmplat”, a transmis Bloomberg.

ADVERTISING

De asemenea, agenția britanică de presă a transmis că încearcă să stabilească de ce s-a produs această greșeală regretabilă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a reacționat și a declarat că astfel de zvonuri sunt „lipsite de sens și de orice bază reală”.

Știrea greșită a Bloomberg a alarmat o mulțime de oameni, în condițiile în care – în ultima perioadă – Rusia a comasat forțe armate consistente la granița de Est a Ucrainei. Și atât Kievul cât și mai multe state din Occident au reluat des tema unei posibile invazii rusești în Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇