Rusia spune că acuzațiile SUA potrivit cărora va inventa un atac ucrainean soldat cu morți sunt aberații

Rusia spune că acuzațiile SUA potrivit cărora va inventa un atac ucrainean soldat cu morți sunt aberații

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins vineri acuzaţiile Statelor Unite conform cărora Rusia ar intenţiona să utilizeze un videoclip ”grafic” care ar reprezenta un atac fals împotriva sa, ca pretext pentru declanşarea unui război în Ucraina.

Oficialul rus a afirmat că declaraţiile făcute de SUA sunt nişte „aberaţii”, a informat agenţia de presă rusă RIA, preluată de Reuters.

Statele Unite au informații că Rusia s-a pregătit „să fabrice un pretext pentru o invazie” a Ucrainei folosind un videoclip cu „imagini grăitoare”, care ar reprezenta un atac fals împotriva Rusiei, potrivit mai multor oficiali americani de rang înalt.

ADVERTISING

„Nu ştim sigur că acesta este drumul pe care îl vor urma, dar ştim că aceasta este o opţiune luată în considerare”, a declarat pentru MSNBC consilierul adjunct pentru securitate naţională Jonathan Finer.

El a adăugat că videoclipul ”ar implica actori, care ar părea că îşi plâng morţii într-un eveniment pe care l-ar fi creat ei înşişi”.

Rusia a mobilizat aproximativ 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina, dar continuă să dezmintă orice plan al unei viitoare invazii.

Mai mult decât atât, Kremlinul a solicitat SUA şi NATO garanţia că vor respinge aderarea Ucrainei la alianţa militară.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇