Primul oraș din Germania care oprește apa caldă în clădirile publice, din cauza crizei de gaz

Primul oraș din Germania care oprește apa caldă în clădirile publice, din cauza crizei de gaz

Oraşul german Hanovra a oprit încălzirea şi apa caldă în toate clădirile publice din cauza crizei gazelor din Rusia, fiind primul oraş cu o suprafaţă mare care a oprit apa caldă după ce Moscova a redus drastic aprovizionarea cu gaze a Germaniei, relatează BBC.

Germanilor li s-a spus să se aştepte la măsuri drastice de reducere a gazelor şi la taxe suplimentare la facturile la energie. De asemenea, Uniunea Europeană a convenit să reducă cererea de gaz rusesc în această iarnă cu 15%.

În încercarea de a economisi energie, oraşul Hanovra, aflat în nordul Germaniei, a decis că apa caldă nu va mai fi disponibilă pentru spălatul mâinilor în clădirile publice sau în duşurile de la piscine şi săli de sport.

ADVERTISING

De asemenea, fântânile publice sunt oprite pentru a economisi energie şi nu vor mai fi proiectate lumini pe timp de noapte pe clădirile importante, precum primăria şi muzeele.

Primarul Belit Onay a declarat că obiectivul este reducerea consumului de energie al oraşului cu 15%, ca reacţie la o ”lipsă iminentă de gaz”, care a reprezentat o provocare semnificativă pentru marile oraşe.

Regulile se aplică şi în cazul sistemului de încălzire. Clădirile publice nu vor avea încălzire din aprilie până la sfârşitul lunii septembrie în fiecare an, cu temperaturi limitate la maximum 20 de grade Celsius în cameră pentru restul anului, cu unele excepţii.

ADVERTISING

În plus, oraşul interzice aparatele portabile de aer condiţionat, radiatoarele şi caloriferele.

Politica este în concordanţă cu anunţurile făcute de Berlin săptămâna trecută, în contextul în care Germania se luptă să îşi stocheze rezervele înainte de iarnă. Alte oraşe - precum Augsburg din Bavaria - au introdus deja propriile măsuri, precum închiderea fântânilor publice.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇