Primul atac mortal al unui rechin în Sydney, după aproape 60 de ani

Primul atac mortal al unui rechin în Sydney, după aproape 60 de ani

Un rechin a atacat şi a ucis un înotător, miercuri, în apropierea unei plaje din Sydney, Australia. Acesta este primul atac mortal din Sydney din 1963.

Serviciile de urgenţă s-au deplasat la Buchan Point, în sud-estul oraşului, în jurul orei 16.35, ora locală, (07:35 ora României), dar victima a suferit „răni fatale” şi nu a putut fi salvată, transmite Reuters.

Martorii au spus că au văzut un rechin mare, lung de 4,5 metri, atacându-l pe înotător.

„Ofiţerii ataşaţi la Comandamentul zonei de poliţie din Eastern Beaches au localizat rămăşiţe umane în apă”, se arată într-un comunicat.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al ambulanţei a spus că paramedicii au fost chemaţi în Little Bay, dar „din păcate, acest pacient a suferit răni fatale, iar paramedicii nu au putut face nimic”.

Poliţia din New South Wales nu a identificat încă înotătorul, dar a declarat că plaja Little Bay este acum închisă publicului.

Guvernul statului New South Wales a cheltuit milioane pentru îmbunătăţirea tehnologiei pentru a reduce atacurile rechinilor de-a lungul coastei.

Au fost instalate plase pe 51 de plaje, precum şi drone şi staţii de ascultare a rechinilor care pot urmări rechinii albi prin satelit şi pot trimite o alertă atunci când apare unul în raza vizuală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇