Primele informații de la DIICOT și IGPR despre cazul polițistului traficant de droguri de la Brașov

Primele informații de la DIICOT și IGPR despre cazul polițistului traficant de droguri de la Brașov

DIICOT şi IGPR au oferit vineri primele date oficiale despre cazul de trafic de droguri în care este implicat şi un poliţist din Braşov, dat afară chiar ieri, în ziua în care a fost şi reţinut de procurori.

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut, joi, 29 de percheziții în oraşul Brașov și comuna Cristian, în două dosare de trafic de droguri.

DIICOT a descoperit un element de noutate, în sensul că suspecții foloseau o aplicație tip chat, în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziționeze, respectiv să comercializeze droguri de risc și de mare risc. Metoda folosită este cunoscută sub denumirea de „dead drop” și este răspândită în general în rândul tinerilor.

ADVERTISING

Cel de-al doilea mod de operare este cunoscut și folosit în mod curent, o parte dintre persoanele bănuite, lideri informali în rândul tinerilor, având un ascendent moral asupra acestora, au recrutat un număr însemnat de consumatori, precum și mai multe persoane, care îi sprijineau în activitățile de vânzare a drogurilor, pentru a încerca să facă, pe cât posibil, cât mai dificilă activitatea polițiștilor.

În urma perchezițiilor, polițiștii și procurorii au descoperit și ridicat 25 de grame. de cocaină, precum și 12.400 de lei.

ADVERTISING

La sediul DIICOT Brașov au fost duse la audieri 14 persoane cu vârste între 19 și 45 de ani, iar 10 au fost reținute pentru 24 ore. Pentru 8 se va cere arestarea preventivă în instanţă.

Una dintre persoanele vizate de această anchetă a deținut calitatea de polițist.

„Referitor la acesta, facem precizarea că, la data de 5 septembrie a.c., consiliul de disciplină din cadrul I.P.J. Brașov a dispus decizia destituirii din funcție a celui în cauză, pentru abateri disciplinare, prevăzute de Statutul polițistului. Decizia de destituire din funcție i-a fost adusă la cunosțință acestuia, la data de 7 septembrie (adică fix în ziua percheziţiilor - n.red.)”, precizează Poliţia Română.

ADVERTISING

Sindicatul Europol anunţa aseară că tânărul era chiar îmbrăcat în uniformă de polițist când ar fi fost prins, joi dimineața, în timp ce vindea cocaină.

„Unii <colegi> au intrat în Poliție crezând că pot beneficia de cea mai bună <acoperire> pentru activitățile ilegale pe care le desfășoară. Tânărul din imagine, încă polițist, a fost prins azi dimineață, printre blocurile dintr-un cartier din Brașov, în uniformă de poliție, în timp ce vindea cocaină unui <client> mai special”, scrie Sindicatul Europol pe pagina sa de Facebook.

”Ieri, în cadrul acţiunii operative a poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate şi procurorilor DIICOT, poliţiştii rutieri ai IPJ Braşov au oprit în trafic persoana în cauză, testându-l cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind negativ”, atât precizează însă IPJ Braşov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇