Primăria din Piatra Neamț face sondaj pentru a afla dacă localnicii mai vor Zoo, după ce au apărut imagini cu un urs traumatizat

Primăria din Piatra Neamț face sondaj pentru a afla dacă localnicii mai vor Zoo, după ce au apărut imagini cu un urs traumatizat

Primăria orașului Piatra Neamț face sondaj local pentru a afla dacă localnicii mai vor grădină zoologică. Discuția a început după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un urs traumatizat după 20 de ani petrecuți la pacul zoo nemțean.

Sondajul a fost inițiat de primarul orașului Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

„Îmi doresc să implic fiecare cetățean în buna dezvoltare și administrare a orașului nostru! Acum câteva săptămâni am văzut cu toții imagini care ne dezvăluie efectele gratiilor asupra comportamentului ursoaicelor Ina și Anca.

ADVERTISING

De aceea, vreau să vă consult public cu privire la utilitatea grădinii zoologice din Municipiul Piatra-Neamț. Astfel, vă rog să acordați câteva secunde pentru a completa chestionarul de mai jos!”, a anunțat edilul șef pe Facebook.

Nemțenii sunt invitați să raspundă la trei întrebări. „Cum evaluați importanța, oportunitatea sau necesitatea grădinii zoologice din Piatra Neamț? Cât de des vizitați grădina zoologică? Doriți funcționarea, în continuare, a grădinii zoologice?”, sunt cele trei întrebări din chestionarul propus de primar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Recent, membrii unei asociații au publicat pe Facebook imagini cu un urs care se plimbă la nesfârșit în cerc. Experții au explicat că ursul, aflat acum într-o rezervație, a suferit o traumă și nu se mai poate adapta la viața în libertate după ce a stat 20 de ani în captivitate la Grădina Zoologică din Piatra Neamț.

Ina, ursoaica cu „mintea captivă într-o cușcă imaginară”. Imaginea traumei unui urs - Digi24

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇