Prima reacție a Rusiei după ce a fost acuzată că rachetele ei au lovit Polonia

Prima reacție a Rusiei după ce a fost acuzată că rachetele ei au lovit Polonia

Ministerul Apărării din Rusia a transmis un comunicat prin care neagă responsabilitatea pentru incidentul din Polonia.

„Informațiile din presa poloneză și ale unor oficiali despre așa-zise rachete rusești care au căzut în Przewodów este o provocare deliberată ce vizează escaladarea situației. Rachetele rusești nu au fost trimise spre ținte de lângă granița ucraineano-poloneză. Imaginile transmise de presa poloneză de la fața locului, din Przewodów, nu au nimic de-a face cu armele rusești”, se arată în comunicatul instituției de la Moscova, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Două persoane au murit în două explozii la o fermă din localitatea poloneză Przewodów, situată la granița cu Ucraina.

Autoritățile au confirmat incidentul și victimele, fără a da detalii despre cauza exploziei. Surse citate de Radio Zet susțin că ar fi vorba de două rachete rusești deviate care ar fi căzut pe pământ polonez.

Mai multe state membre NATO au reacționat acuzând Moscova și anunțând că sunt pregătite să apere teritoriul Alianței, în timp ce pe canalele propagandei ruse situația e prezentată cu vina plasată pe Ucraina. Mai exact, narativul spune că în Polonia au căzut rachete de apărare lansate de ucraineni pentru a anihila rachetele lansate de ruși.

ADVERTISING

Totodată, Mariusz Gierszewski, jurnalistul de la Radio Zet care a transmis primul despre incident, a revenit cu o nouă informare și acum precizează că sursele sale spun că explozia de la ferma din Przewodów „a fost provocată de rămășițe ale unei rachete rusești doborâte de Forțele Armate ale Ucrainei”.

Ziua 265 de război: Cel mai mare atac cu rachete de la începutul războiului, încât sunt afectați și vecinii Ucrainei. China laudă Rusia

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇