Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, are iar Covid

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, are iar Covid

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a fost testată pozitiv pentru Covid-19, cu doar câteva zile înainte ca preşedintele Joe Biden să călătorească la un summit G20 în India, a anunţat Casa Albă.

Soţia lui Biden, în vârstă de 72 de ani, ale cărei simptome au fost descrise ca fiind uşoare, a avut ultima dată Covid în luna august a anului trecut, aminteşte Reuters.

Preşedintele, acum în vârstă de 80 de ani, a fost testat pozitiv ultima dată în iulie 2022. "În această seară, Prima Doamnă a fost testată pozitiv pentru Covid-19", a declarat directorul ei de comunicare, Elizabeth Alexander, într-un comunicat.

ADVERTISING

"Preşedintele a fost testat negativ. Preşedintele se va testa la o cadenţă regulată în această săptămână şi va monitoriza simptomele", a precizat Casa Albă.

Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la posibilitatea ca deplasările lui Biden în străinătate să fie afectate. Dar programul oficial al lui Biden pentru săptămâna viitoare, publicat la scurt timp după anunţul diagnosticului primei doamne, arăta că acesta va călători joi la New Delhi pentru a participa la summit-ul G20. Biden este programat să zboare la Hanoi duminică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Biden candidează pentru realegerea în 2024, într-o campanie în care întrebarea privind vârsta sa a apărut ca o problemă cheie pentru alegători.

El este cel mai în vârstă preşedinte care candidează pentru un al doilea mandat, iar unii republicani au spus că este prea bătrân pentru a i se acorda încă patru ani la Casa Albă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇