Prima condamnare pentru socrii fostului primar fugar Cherecheș

Prima condamnare pentru socrii fostului primar fugar Cherecheș

Tribunalul Mureş i-a condamnat, joi, la 3 ani, respectiv 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pe socrii fostului primar fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Soacrei i s-a interzis dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani.

Instanţa o mai obligă să respecte o serie de măsuri de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere de 4 ani, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin sau în cadrul Primăriei Reghin, pe o perioadă de 120 zile.

Tribunalul Mureş l-a condamnat în acest dosar şi pe socrul lui Cherecheş, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare, tot cu suspendare, şi i-a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

Nici el nu are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, socrul trebuie să respecte o serie de măsuri, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” Reghin sau în cadrul Primăriei Reghin, pe o perioadă de 100 zile.

În plus, instanţa menţine măsura controlului judiciar pentru ambii inculpaţi.

ADVERTISING

Totodată, instanţa a decis confiscarea sumei de 50.000 de euro de la soacra lui Cherecheş., "reprezentând suma de bani remisă de inculpată magistratului F.H.G.R. prin intermediului colaboratorului cu identitate reală F.H.R.".

Tribunalul mai obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare de 5.400 de lei.

Hotărârea poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, au fost reţinuți după ce femeia a fost prinsă în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce îi dădea mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul edilului.

ADVERTISING

Pe 24 noiembrie 2024, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate.

Ulterior, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat, fiind adus în România săptămâna trecută şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇