Prigojin recunoaște că a fondat o organizație care s-ar fi amestecat în alegerile prezidențiale din SUA

Prigojin recunoaște că a fondat o organizație care s-ar fi amestecat în alegerile prezidențiale din SUA

Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner din Rusia, a recunoscut că a fondat şi a finanţat o companie pe care SUA au descris-o drept o „fermă de troli ruseşti”, care s-ar fi amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016.

Prigojin, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a recunoscut anterior că a intervenit în alegerile din SUA, dar declaraţia sa de astăzi a subliniat legăturile sale specifice cu Internet Research Agency (IRA), relatează The Guardian.

Compania cu sediul în Sankt Petersburg a fost esenţială pentru eforturile Rusiei de a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016, au spus oficialii serviciilor de informaţii americane.

ADVERTISING

Într-o declaraţie postată pe reţelele de socializare, Prigojin a afirmat: "Nu am fost niciodată doar finanţatorul Agenţiei de Cercetare pe Internet (IRA). Am gândit-o, am creat-o, am condus-o mult timp".

IRA a fost „creată pentru a proteja spaţiul informaţional rusesc de propaganda proastă şi agresivă anti-rusă a Occidentului”, a adăugat el.

Prigojin a fost sancţionat pentru prima dată de SUA pentru legăturile sale cu IRA rusă în 2018 şi acuzat de conspiraţie pentru fraudarea SUA.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇