Preşedintele regiunii italiene Lombardia, investigat pentru o tranzacţie cu echipamente medicale

Preşedintele regiunii italiene Lombardia, investigat pentru o tranzacţie cu echipamente medicale

Preşedintele regiunii italiene Lombardia, cea mai afectată de pandemia de coronavirus, Attilio Fontana, este investigat pentru o presupusă fraudă legată de un contract de achiziţie de echipamente sanitare încheiat cu o companie controlată de cumnatul său.

Fontana susţine că nu a avut cunoştinţă de faptul că regiunea pe care o conduce a încheiat în aprilie un contract de peste 500.000 de euro pentru achiziţia unor uniforme medicale de la compania de textile Dama. Firma e controlată de Andrea Dini, cumnatul său, şi în care soţia sa, Roberta, deţine 10% din acţiuni, relatează duminică agenţia DPA.

ADVERTISING

Medicii se declară îngrijoraţi de relaxarea italienilor: Să rămânem prudenţi până la sosirea pe piaţă a unui vaccin impotriva COVID-19

După ce presa a dezvăluit afacerea, Andrea Dini a decis în luna mai să doneze aceste echipamente autorităţilor sanitare din Lombardia. Dar pentru a-i compensa cumnatului său pierderea suferită astfel, Attilio Fontana a încercat să-i transfere acestuia în luna mai 250.000 de euro într-un cont personal în Elveţia. Transferul bancar a fost marcat drept suspect de către autorităţile pentru prevenirea spălării banilor, astfel că în final Fontana l-a anulat.

ADVERTISING

Într-o declaraţie acordată publicaţiei La Stampa, el a calificat această situaţie drept ''absurdă'' şi s-a apărat de acuzaţiile că ar fi comis vreun delict. ''Care este infracţiunea ? De obicei oamenii sunt investigaţi pentru că încearcă să ia bani ilegal. Or, eu aş putea să intru în istorie ca primul politician investigat pentru încercarea de a da bani'', spune preşedintele regiunii Lombardia.

Attilio Fontana provine din partidul de extremă-dreapta Liga, aflat în opoziţie şi condus de Matteo Salvini, acesta din urmă considerând că această investigaţie este un atac condus de procurori cu motivaţie politică.

ADVERTISING

COVID-19 în Italia: După criză, se caută vinovații


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇