Președintele PE cere sancțiuni puternice pentru Rusia: Invazia Ucrainei trebuie să fie cea mai costisitoare greșeală pe care Kremlinul a făcut-o

Președintele PE cere sancțiuni puternice pentru Rusia: Invazia Ucrainei trebuie să fie cea mai costisitoare greșeală pe care Kremlinul a făcut-o

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut luni adoptarea imediată a unui nou pachet de sancțiuni puternice împotriva Rusiei, astfel încât decizia Moscovei de a invada Ucraina să fie „cea mai costisitoare greșeală pe care Kremlinul a făcut-o vreodată”.

Adresându-se Parlamentului European, Metsola a declarat că lovitura dată economiei Rusiei „trebuie să fie proporțională cu atrocitățile fără precedent la care asistăm", adăugând că orice noi sancțiuni trebuie să „îi vizeze pe cei care îl finanțează și îl susțin pe Putin și să închidă toate lacunele existente".

„Aceste acte coordonate de inumanitate nu pot rămâne fără răspuns și îi vom trage la răspundere pe toți cei responsabili", a spus ea, potrivit CNN.

Vorbind în fața legislatorilor europeni, Metsola a mai spus că „atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina sunt îngrozitoare".

Ziua 40 de război - desfăşurarea evenimentelor

Imaginile cu gropi comune și civili uciși „sunt crime de război, care sunt comise de criminali de război", a adăugat politicianul maltez.

Mestola, care a vizitat Ucraina săptămâna trecută și a ținut un discurs în Parlamentul ucrainean, le-a spus legislatorilor europeni că „a fost mândră să ducă mesajul nostru la Kiev și să arate că parlamentul nostru este alături de ei în aceste vremuri întunecate".

„Ucraina luptă pentru valorile noastre, în cele mai imposibile condiții, iar noi trebuie să îi susținem", a adăugat ea.

După remarcile lui Metsola, legislatorii europeni au ținut un minut de reculegere pentru victimele de la Bucha, Irpin și pentru toți cei care au murit în conflictul din Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇