Premierul bulgar a demisionat

Premierul bulgar a demisionat

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a demisionat de la conducerea guvernului său de coaliţie, aşa cum era de aşteptat, în urma alegerilor parlamentare din luna aprilie.

Anunţul a fost făcut de Mika Zaikova, membră a partidului Există un Astfel de Popor, care a condus prima şedinţă a noului Parlament de la Sofia, în calitate de cel mai în vârstă parlamentar.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Zaikova a criticat absenţa lui Borisov de la şedinţa inaugurală a forului legislativ, susţinând că liderul GERB ''fie se simte ruşinat, fie discreditează Parlamentul''. ''În definitiv, suntem o republică parlamentară'', a spus ea.

Borisov a fost ales parlamentar în scrutinul desfăşurat în urmă cu zece zile, dar a renunţat la mandat chiar înainte de depunerea jurământului, joi dimineaţă.

Conform Constituţiei bulgare, cabinetul condus de Boiko Borisov va continua să asigure afacerile curente până la votarea unui nou guvern.

Boiko Borisov se afla la conducerea Guvernului din începând din 2017. Partidul său, GERB (Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), a câştigat alegerile parlamentare, dar şi-a pierdut majoritatea. GERB şi partenerul său Uniunea Forţelor Democratice au obţinut 25,8% din voturi.

Miercuri, Boiko Borisov a anunţat că GERB îl propune pe fostul ministru de Externe Daniel Mitov pentru conducerea Guvernului pe care va încerca să-l formeze în urma alegerilor legislative din 4 aprilie şi că el se va concentra pe activitatea partidului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!