Premieră pentru România: Doi tineri nevăzători au ajuns pe cel mai înalt vârf muntos din America de Sud (Foto & Video)

Premieră pentru România: Doi tineri nevăzători au ajuns pe cel mai înalt vârf muntos din America de Sud (Foto & Video)

Premieră absolută pentru paraclimbingul românesc: doi alpinişti nevăzători au ridicat tricolorul pe cel mai înalt vârf al Americii de Sud, anunţă Ministerul Sportului.

Alex Benchea (23 de ani) şi Răzvan Nedu (25 de ani), alături de Anca Mihuţescu şi Teofil Vlad, au escaladat vârful Aconcagua, 6.962m.

Este pentru prima oară când steagul României este adus pe Aconcagua de doi alpinişti nevăzători români: Alex Benchea şi Răzvan Nedu, doi tineri care văd împreună în procent de 1%.

Nu este prima lor reuşită de acest fel, fiind al treilea vârf muntos pe care îl cuceresc, după Elbrus şi Kilimanjaro, mai au în plan încă patru, dar este o premieră care dărâmă toate prejudecăţile legate de persoanele cu dizabilităţi şi le dă tuturor speranţă şi încredere în forţele proprii!

ADVERTISING

În prima zi au străbătut 13,5 km până la 2.800m, a doua zi s-a mărit ritmul de mers la 16,5 km, până la o altitudine de 3.300m, apoi au instalat tabăra la 4.900m, iar în ziua următoare, la 5.600m altitudine.
 
Ultimii 1.362m au însemnat o urcare grea şi susţinută, care a durat peste 10 ore, iar vântul puternic, presiunea scăzută şi oxigenul rarefiat le-au testat forţele, rezistenţa şi ambiţia.

Ascensiune în premieră pentru România. Doi alpiniști nevăzători cuceresc vârful Aconcagua, 6962m

🗻 Am reușit să ajungem pe vârf! Alex, Răzvan, Anca și Teofil au escaladat vârful Aconcagua, 6962m, acoperișul continentului american! 👏🤗 Este pentru prima oară când steagul României este adus pe Aconcagua de doi alpiniști nevăzători români, o premieră care a fost deja aplaudată de cățărători din toată lumea, primii martori ai acestei ascensiuni.🏔 17 decembrie a fost ziua vârfului, iar noi, cei de acasă, am stat cu ochii pe GPS-ul care transmitea live de pe teren și am urmărit cu sufletul la gură fiecare pas care îi aducea pe cei patru mai aproape de vârf. 😊🧗‍♂A fost o urcare grea și susținută de peste 10 ore, iar vântul puternic, presiunea scăzută și oxigenul rarefiat și-au spus cuvântul. Știm, atât de la Alex cât și de la Răzvan, că Aconcagua este vârful care le-a depășit atât limitele, cât și așteptările!Noi vom reveni cu toate detaliile aventurii pe parcursul acestei săptămâni și ne așteptăm echipa cu dor și drag acasă, pe 24 decembrie!🤗😉 Cu cât mai multe brațe deschise la aeroport, cu atât mai bine! Dacă vreți să vă alăturați „comitetului de primire” 😅, vă rugăm să ne scrieți în privat și vă vom da toate detaliile sosirii! 🙏 Mulțumim sponsorilor care au crezut în Alex, în Răzvan și în misiunea Climb Again: dărâmarea prejudecăților legate de persoanele cu dizabilități și construirea încrederii copiilor și tinerilor în forțele proprii!#fundatiasuperbet#decathlonromania #vivacredit #zuzu#BRD#Groupama#KauflandRomania#ALDAutomotiveRomania#FRAE#ComitetulNationalParalimpic

Publicată de Climb Again pe Miercuri, 21 decembrie 2022

🆙 Premieră absolută pentru paraclimbingul românesc: doi alpiniști nevăzători au ridicat tricolorul 🇷🇴 pe cel mai înalt...

Publicată de Ministerul Sportului pe Miercuri, 21 decembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇