Premieră națională la Cluj: Nevăzătorii pot merge singuri cu caiacul pe două lacuri

Premieră națională la Cluj: Nevăzătorii pot merge singuri cu caiacul pe două lacuri

Nevăzătorii au acum posibilitatea, în premieră naţională, de a merge singuri cu caiacul. Pot face asta pe lacurile Gheorgheni și Chios din Cluj, ghidați de sunetele emise din boxele amplasate lângă lac.

Asociația Caiac SMile împreună cu Primăria Cluj-Napoca au venit cu această premieră cu ocazia activităților desfășurate în timpul Săptămânii Europene a Sportului, care are loc la Cluj-Napoca în perioada 23-30 septembrie, sub motto-ul #BEACTIVE, scrie monitorulcj.ro.

Alex Benchea, „alpinistul cu ochi albi”, dar şi alţi tineri nevăzători au vâslit ghidați de sunetele emise din boxe.

ADVERTISING

„E un sentiment foarte fain să ştii că te poţi plimba singur pe lac, fără să depinzi şi de alţi oameni. Noi aici am stabilit trei puncte. Trei sunete distincte şi aşa ne orientăm, ne facem o hartă mentală. Mergem de la mal, de la primul sunet, apoi mergem de la 1 la 2, când ne apropiem de 2 virăm să ne întoarcem.

Când ajungem prin mijloc, mergem spre sunetul trei şi apoi la unu. E ca un triunghi, de obicei. Îmi place, e frumos să pluteşti, să fii în natură, să simţi adrenalină şi bucurie”, a spus Alex Benchea.

ADVERTISING

Primarul Clujului, Emil Boc, i-a încurajat pe tinerii nevăzători chiar de pe lac, din caiac. În cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” sunt organizate (în perioada august - octombrie) o serie de activități sportive dedicate persoanelor cu dizabilități: caiac adaptat, pe Lacul Gheorgheni și pe Lacul Chios; baschet în Baza Sportivă Gheorgheni; tenis de masă la Clubul Sportiv Lamont și tenis de câmp la Winners Sports Club.

Cu caiacul pe lacul din Gheorgheni se poate merge în zilele de luni, 3, 10 și 17 octombrie, în intervalul 15:00 - 18:00.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇