Poşta şi-a cumpărat ATV-uri, iar Garda de Mediu îşi ia drone şi camere video de corp

Poşta şi-a cumpărat ATV-uri, iar Garda de Mediu îşi ia drone şi camere video de corp

Două achiziţii importante au fost anunţate luni pentru modernizarea instituţiilor statului.

Este vorba despre patru ATV-uri pentru Poşta Română şi echipamente de monitorizare şi control pentru comisariatele Gărzii de Mediu.

Să le luăm pe rând.

Poşta Română

Poşta Română a achiziţionat deja cele patru ATV-uri, pentru a livra mai uşor în zone de munte, greu accesibile. Astfel, începând de astăzi, poştaşii din judeţele Alba, Suceava, Bihor şi Cluj vor distribui colete pe ATV.

Cele patru ATV-uri au venit însoţite de patru seturi de echipamente de protecţie pentru poştaşii conducători (cască, mănuşi, genunchiere şi veste reflectorizante) şi au costat 99.000 de lei + TVA.

ADVERTISING

”ATV-urile vor oferi versatilitate poştaşilor, mai ales pe traseele off-road, În plus, acestea vor reduce din timpul de lucru şi vor simplifica traseele pe care pe care salariaţii noştri le au de parcurs pentru a ajunge la adresele izolate”, precizează instituţia.

ATV-urile sunt marca LINHAI, model PROMAX 570, au capacitate de transport de două locuri şi capacitate de încărcare de 204 kg. Sunt dotate cu un cârlig de remorcare, având capacitate de tractare de 200 kg.

Garda de Mediu

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că a fost semnat un contract de finanţare din PNRR, în valoare de 13 milioane de euro, pentru dotarea cu echipamente de monitorizare şi control a celor 43 de comisariate judeţene ale Gărzii de Mediu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Echipamentele vor fi folosite pentru creşterea gradului de trasabilitate a deşeurilor, o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deşeuri şi, implicit, reducerea cantităţilor de deşeuri transportate ilegal.

Vor fi achiziţionate, printre altele, 8 sisteme de scanare a camioanelor, 271 de camere video de bord, 16 drone şi 709 camere video purtate pe corp.

”Una din ţintele propuse prin proiect este ca, până la finele lui 2025, să fie efectuate primele 400 de misiuni de monitorizare şi control cu echipamentele achiziţionate”, a afirmat Tánczos Barna pe Facebook.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇