Polonia a stabilit un nou record în lupta cu Covid: peste 8.000 de cazuri pe zi. Premierul e în carantină şi nu s-a dus la summit-ul UE

Polonia a stabilit un nou record în lupta cu Covid: peste 8.000 de cazuri pe zi. Premierul e în carantină şi nu s-a dus la summit-ul UE

Polonia a raportat un număr record de noi infecţii cu coronavirus pentru a doua zi consecutiv, înregistrând 8.099 de cazuri în 24 de ore, conform datelor publicate joi pe Twitter de Ministerul Sănătăţii.

Ţara cu 38 de milioane de locuitori a raportat în total 149.903 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 3.308 decese, relatează Reuters.

Polonia raportase doar 6.526 de cazuri noi de coronavirus miercuri.

Ministerul Sănătăţii a afirmat că joi pacienţii cu COVID-19 ocupau 6.538 de paturi de spital şi 508 erau conectaţi la ventilatoare, comparativ cu 6.084 şi respectiv 467 cu o zi înainte.

ADVERTISING

Premierul lipseşte de la summit-ul UE

Polonia va fi reprezentată de premierul ceh Andrej Babis la summit-ul Uniunii Europene, ce are loc joi şi vineri la Bruxelles, întrucât premierul polonez Mateusz Morawiecki continuă să se afle în carantină, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului de la Varşovia, citat de agenţia de presă PAP.

Morawiecki se află de marţi în carantină în urma contactului cu o persoană infectată cu COVID-19, informează Reuters.

Premierul polonez a fost testat negativ.

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile pentru persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇