Un ucrainean a dispărut în munții din Maramureș UPDATE A fost găsit după 30 de ore

Un ucrainean a dispărut în munții din Maramureș <span style="color:#990000;">UPDATE</span> A fost găsit după 30 de ore

Polițiștii de frontieră și salvamontiștii din Maramureș caută un cetățean ucrainean în zona vârfurilor Pop Ivan și Șerban. Bărbatul ar fi trecut duminică granița, dar nu mai poate fi contactat de cunoscuți.

Potrivit Salvamont Maramureș, apelul a fost făcut de o persoană din Ucraina, care a spus că un bărbat de 35 ani a trecut duminică granița, încercând să ajungă în localitatea Bistra, dar de duminică seara nu s-a mai putut lua legatura cu acesta, telefonul fiindu-i închis.

Salvatorii montani împreună cu polițiștii de frontieră vor face verificări pe două rute pe unde cetățeanul ucrainean ar fi putut trece. În zonă, vremea este rea, cu ceață, zăpadă și vânt care viscolește zăpada.

ADVERTISING

(red)UPDATE(/red) După 30 de ore de căutări, ucraineanul de 35 de ani a fost găsit în viaţă. El este într-o stare precară, după ce a stat două nopţi pe munte, în condiţii de vreme extrem de dificile, cu zăpadă, temperaturi scăzute, viscol şi ceaţă.

”În urmă cu puţin timp, datorită excelenţei colaborări dintre Salvamont Maramureş, Poliţia de Frontieră Maramureş şi Unitatea Grănicerilor din Ucraina a fost identificat şi salvat de grănicerii ucrainieni, în zona de frontieră România – Ucraina, cetăţeanul ucrainean căutat de mai bine de 30 ore. Acesta este în viaţă, aflat într-o stare fizică precară datorită parcursului extrem de greu şi a condiţiilor meteo dificile”, a transmis, marţi, Salvamont Maramureş.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇