Poliţiştii au descoperit un nou mod de falsificare a certificatelor verzi, cu ajutorul medicului de familie

Poliţiştii au descoperit un nou mod de falsificare a certificatelor verzi, cu ajutorul medicului de familie

Poliţiştii au în lucru peste 400 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a aproximativ 1.330 de certificate sau adeverinţe de vaccinare. A fost descoperit şi un nou mod de fraudare, cu ajutorul medicului de familie, care raportează ca pozitive teste negative de Covid.

„În aceste dosare sunt cercetate 1.069 de persoane. Doar în ultima săptămână, au fost întocmite 22 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor sau adeverinţelor de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 26 de persoane”, a menţionat vineri Monica Dajboj, purtătorul de cuvânt al MAI.

ADVERTISING

Potrivit acesteia, există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare şi utilizare a certificatelor digitale UE.

"În ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că aceştia sunt infectaţi.

În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La nivelul Direcţiilor de sănătate publică au fost demarate controale pentru identificarea unor astfel de situaţii, care se află şi în atenţia organelor de poliţie", a explicat oficialul MAI.

De remarcat este şi cazul de la DSP Suceava, unde o angajată este cercetată penal după ce un coleg de-ai săi a murit din cauza complicațiilor date de Covid, iar medicii suspectează că, deși avea certificat de vaccinare, bărbatul nu ar fi fost, de fapt, vaccinat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇