Mandate de arestare pentru asistentele care eliberau certificate false de vaccinare la Vama Petea

Mandate de arestare pentru asistentele care eliberau certificate false de vaccinare la Vama Petea

Tribunalul Satu Mare a emis miercuri mandate de arestare preventivă de 30 de zile pe numele celor două asistente acuzate că au eliberat, contra unor sume de bani, certificate false de vaccinare antiCovid la un centru din Vama Petea.

De asemenea, au fost arestaţi preventiv doi registratori din cadrul centrului de vaccinare şi o persoană fără calitate specială.

Cinci persoane au fost puse sub acuzare de DNA în acest caz:

  • Daniela-Ioana Hoblea, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, Marc Ilieş şi Horea Buriceanu, registratori, pentru luare de mită, fals intelectual şi fals informatic, toate în formă continuată;
  • Voichiţa-Camelia Sim, asistent medical în cadrul Direcţiei de Sănătate Bihor şi o persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.
ADVERTISING

Conform DNA, asistenta Daniela Hoblea şi registratorii medicali Marc Ilieş şi Horea Buriceanu ar fi pretins şi primit, în mod repetat, sume cuprinse între 250 şi 300 de euro de la persoanele care doreau să obţină adeverinţe de imunizare şi certificat digital european Covid, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.

Procurorii spun că existau două moduri de acţiune: persoana interesată s-ar fi prezentat la centrul de vaccinare, însă doza de vaccin nu îi era administrată efectiv sau, mai frecvent, persoana interesată nici nu se prezenta la centrul de vaccinare, primind doar adeverinţa în schimbul sumei de bani solicitate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇