O angajată DSP Suceava, cercetată penal după ce colegul i-a murit de Covid: Ar fi eliberat certificate false de vaccinare pentru amândoi

O angajată DSP Suceava, cercetată penal după ce colegul i-a murit de Covid: Ar fi eliberat certificate false de vaccinare pentru amândoi

O angajată DSP Suceava este cercetată penal după ce un coleg de-ai săi a murit din cauza complicațiilor date de Covid, iar medicii suspectează că, deși avea certificat de vaccinare, bărbatul nu ar fi fost, de fapt, vaccinat.

Cei doi erau singurii angajați DSP Suceava care aveau dreptul de a introduce în registrul național electronic date privind vaccinarea, iar femeia ar fi eliberat acte false pentru amândoi, potrivit verificărilor.

Bărbatul pretindea că ar fi primit cea de-a două doză Pfizer în luna iunie, dar medicii s-au sesizat când evoluția bolii a devenit extrem de gravă, inexplicabil pentru un pacient fără comorbidități și imunizat.

ADVERTISING

În plus, potrivit Mediafax, DSP Suceava ar fi demarat deja o anchetă internă din 14 noiembrie, când la mitingul antivaccin unul dintre vorbitori ar fi afirmat că angajatul DSP Suceava care a murit nu era, de fapt, vaccinat.

Starea s-a agravat suspect

”Pe parcursul spitalizării starea lui s-a agravat, a făcut și o complicație pentru care necesita o intervenție chirurgicală, dar pacientul și familia au refuzat.

Bărbatul nu avea comorbidități, motiv pentru care decesul a stârnit suspiciuni în rândul colegilor de la Direcția de Sănătate Publică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Verificările interne au scos la iveală faptul că o colegă l-a ajutat să obțină certificatul de vaccinare, care indica faptul că s-ar fi imunizat cu două doze, la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie”, a declarat Dan Teodorescu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, pentru Digi24.

Asistenta trebuie acum să răspundă în fața procurorilor

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, asistent medical la Direcția de Sănătate Publică Suceava, a murit pe 14 noiembrie, la două săptămâni după ce fusese internat cu diagnosticul de COVID-19.

ADVERTISING

DSP a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean, care a demerat cercetările, existând suspiciune de falsificare a certificatelor de vaccinare. De asemenea, polițiștii verifică dacă mai sunt și alte astfel de cazuri în județul cu cea mai mică rată de vaccinare din țară.

Asistenta care l-ar fi ajutat pe bărbat să obțină documentul fals a fost chemată, joi, la Parchet pentru a da declarații.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇