Poliţia l-a prins la Bucureşti pe românul căutat de britanici în ancheta celor 39 de vietnamezi găsiţi morţi într-un camion

Poliţia l-a prins la Bucureşti pe românul căutat de britanici în ancheta celor 39 de vietnamezi găsiţi morţi într-un camion

Un bărbat de 48 de ani, urmărit internaţional la cererea autorităţilor britanice pentru implicare în cazul celor 39 de migranţi vietnamezi găsiţi morţi într-un camion, a fost prins la Bucureşti.

El a fost reţinut, iar ulterior arestat pentru 30 de zile, pentru a fi extrădat în Marea Britanie. Este decizia dată miercuri de Curtea de Apel Bucureşti.

Britanicii au emis pe numele bărbatului mandat european de arestare, pentru omor prin imprudenţă şi conspiraţie la sprijinirea migraţiei ilegale.

"Din cercetări a reieşit că, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi organizat şi coordonat transportul ilegal al mai multor migranţi, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deţinute de o grupare infracţională, folosit în acest scop", a transmis Poliţia Română.

ADVERTISING

Conform sursei citate, este vorba despre cazul din 23 octombrie 2019, când în Essex au fost identificate trupurile neînsufleţite a 39 de cetăţeni vietnamezi, bărbaţi, femei şi copii, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închişi într-o remorcă, timp de aproape 12 ore. 

La acea vreme, au fost arestaţi şoferul, nord-irlandez, şi alţi doi conaţionali. Alţi trei suspecţi au fost arestaţi şi eliberaţi pe cauţiune, în cadrul anchetei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇