Poliția din Los Angeles caută un posibil criminal în serie

Poliția din Los Angeles caută un posibil criminal în serie

Poliția din Los Angeles caută un posibil criminal în serie care a ucis trei persoane fără adăpost. Primarul Karen Bass îi roagă pe cei 46.000 de oameni fără adăpost să evite să rămână singuri noaptea.

Procurorul George Gascón spune că poliția crede că aceeași persoană a împușcat și ucis trei victime săptămâna aceasta. Oficialii din Los Angeles spun că o persoană a vizat oamenii fără adăpost, după trei crime consecutive.

Deși au evitat să vorbească despre un criminal în serie, toate victimele au fost ucise de cineva care s-a apropiat de ele noaptea, în timp ce dormeau, le-a împușcat și a plecat, notează The Guardian.

"Aceștia sunt unii dintre cei mai vulnerabili oameni din comunitatea noastră și sunt aleși - se pare - din cauza statutului lor", a declarat George Gascón, procurorul districtual al comitatului Los Angeles.

ADVERTISING

Prima crimă a avut loc în jurul orei 3 dimineața, pe 26 noiembrie, în sud-estul Los Angeles, unde Jose Palanos, în vârstă de 37 de ani, a fost împușcat și ucis în timp ce se afla pe o canapea pe o alee.

Aproximativ 24 de ore mai târziu, pe 27 noiembrie, în jurul orei 5 dimineața, Mark Diggs, în vârstă de 62 de ani, și-a oprit căruciorul de cumpărături pe un trotuar în apropiere de Skid Row, în centrul orașului Los Angeles, pentru a-și încărca telefonul și a se odihni, când și el a fost împușcat și ucis.

ADVERTISING

Apoi, miercuri, un al treilea bărbat, pe care poliția nu l-a identificat încă, a fost ucis prin împușcare în estul orașului Los Angeles. Fiecare bărbat era singur când a fost împușcat.

Poliția din Los Angeles a deschis o linie telefonică pentru a ajuta la anchetă.

Primarul Karen Bass îi roagă pe cei 46.000 de oameni fără adăpost să evite să rămână singuri noaptea și să se refugieze în adăposturile de iarnă deschise recent.

"Această veste este devastatoare pentru orașul nostru", a declarat Bass: "Să trăiești pe străzi este periculos, iar patru-cinci oameni mor pe străzile noastre dintr-o serie de cauze și violența este cu siguranță una dintre ele."

ADVERTISING

În ciuda percepțiilor eronate larg răspândite conform cărora persoanele fără adăpost sunt responsabile pentru majoritatea infracțiunilor din marile orașe, cercetările arată că acestea sunt mai susceptibile de a fi victime ale agresiunilor, jafurilor și crimelor decât persoanele care au o locuință.

În 2022, persoanele fără locuință au reprezentat 24% din victimele crimelor din oraș, deși reprezintă doar 1% din populație, potrivit unei anchete NBC 4 Los Angeles. Iar patru dintre cele șapte persoane ucise într-un șir de crime în Stockton în 2022 nu aveau locuință.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇