Ce a făcut poliția cehă cu 10.000 de lire dintr-un Ferrari de lux confiscat (Video)

Ce a făcut poliția cehă cu 10.000 de lire dintr-un Ferrari de lux confiscat (Video)

Poliția din Cehia a transformat un Ferrari de mare putere pe care l-a confiscat de la infractori într-o mașină de patrulă, capabilă să-i urmărească pe cei care comit ilegalități, cu viteze de până la 200 de km/oră.

Ferrari-ul 458, o mașină din 2011, roșie, a fost vopsit de autorități în dungi reflectorizante galbene și albastre și deasupra a fost montat un panou de lumini, scrie The Guardian.

Acesta va fi folosit pentru a urmări mașinile furate și pentru a opri cursele ilegale de mașini, a declarat poliția într-un comunicat.

ADVERTISING

În timp ce modelele similare pot ajunge la peste 150.000 de lire sterline, poliția cehă a subliniat că ”supermașina” nu era o achiziție de lux. Au modificat-o pentru aproximativ 10.300 de lire sterline, cost similar cu un hatchback Skoda nou.

Vehiculul va fi folosit de un departament special de supraveghere și va fi condus doar de polițiști instruiți.

Jiří Zlý, șeful departamentului de trafic al poliției, a declarat că mașina va fi folosită la nivel național împotriva unora dintre „cei mai agresivi” infractori.

Poliția din Cehia nu este prima care folosește mașini sport. Polițiștii italieni au făcut un parteneriat cu Lamborghini și folosesc mașinile pentru a transporta provizii urgente de sânge la locurile accidentelor. Și în Dubai, poliția conduce o întreagă flotă de supermașini.

ADVERTISING

Poliția cehă a declarat că acest Ferrari nu este cel mai valoros sau rar vehicul pe care l-a confiscat – 900 de mașini au fost confiscate anul trecut. Marea majoritate, au spus polițiștii, sunt revândute, veniturile fiind folosite pentru a acoperi daunele cauzate de infractori.

„Păstrăm unele vehicule pentru operațiuni speciale. Cu toate acestea, ele nu sunt mașini de lux precum Ferrari-urile”, a spus Poliția.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇