Poliția Capitalei a prins trei indivizi care închiriau mașini de lux pe care nu le mai returnau și le duceau la dezmembrări

Poliția Capitalei a prins trei indivizi care închiriau mașini de lux pe care nu le mai returnau și le duceau la dezmembrări

Trei indivizi foloseau acte false pentru a închiria maşini de lux, pe care le duceau apoi la dezmembrări.

Trei suspecţi au fost reţinuţi, ulterior doi fiind arestaţi, într-un dosar de înşelăciune, fals şi uz de fals, după ce au indus în eroare firme de închiriere a maşinilor.

Prejudiciul este de aproximativ 75.000 de euro.

Poliţiştii de la Furturi Auto din Bucureşti au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară şi cinci mandate de aducere în judeţul Ilfov.

Din noiembrie 2022 până în prezent, suspecţii au indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală şi din judeţele Constanţa şi Cluj. La încheierea contractelor de închiriere, ei foloseau acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia maşinilor şi a le valorifica fără drept, obţinând astfel un folos patrimonial injust.

"Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi identificat pe Internet anunţuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanţii societăţii de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziţie fotocopii ale cărţii de identitate şi ale permisului de conducere pe numele fals", explică Poliţia Capitalei într-un comunicat.

De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele şi efectuarea plăţii în numerar. Imediat ce maşinile intrau în posesia bănuiţilor, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS şi erau demontate, apoi ar fi fost transportate şi valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza judeţelor Prahova, Buzău şi Ilfov.

"În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost conduse la audieri. Trei au fost reţinute pentru 24 de ore, iar ulterior, două dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile", precizează Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇