Un tânăr din București comanda produse online, iar la retur trimitea cutiile goale - a făcut o pagubă de 25.000 de lei

Un tânăr din București comanda produse online, iar la retur trimitea cutiile goale - a făcut o pagubă de 25.000 de lei

Un tânăr din Bucureşti a fost reţinut pentru înşelăciune, după ce a comandat diverse lucruri online, iar la retur trimitea cutii goale sau deschidea și închidea cușeta de la easybox, fără a introduce vreun bun.

Astfel, bărbatul a utilizat opţiunea de returnare rapidă a sumelor de bani şi a cauzat un prejudiciu de peste 25.000 de lei. 

Poliţiştii din Capitală i-au percheziţionat miercuri casa tânărului de 21 de ani.

Bărbatul ar fi făcut mai multe comenzi pe o platformă online de haine şi telefoane mobile, iar pentru o parte dintre ele ar fi utilizat conturi fictive, respectiv identităţi nereale.

ADVERTISING

Apoi, tânărul a solicitat returul pentru fiecare comandă, iar în colete a introdus alte bunuri decât cele ce au făcut obiectul comenzilor sau a deschis şi închis uşa cuşetei de retur, fără a introduce vreun bun.

Totul s-a petrecut în perioada 28 octombrie - 9 noiembrie 2022.

În urma percheziţiilor de ieri, "au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. De asemenea, bănuitul a fost depistat şi condus la audieri. Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, precizează Poliţia Capitalei.

ADVERTISING

Cercetările sunt continuate  de către Secţia 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (7 acte materiale).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇