"Podul rușinii" s-a dărâmat. A venit apa și l-a luat

"Podul rușinii" s-a dărâmat. A venit apa și l-a luat

De 4 ani, autorităţile se chinuie să consolideze un pod, care face legătura între Rădăuți și Suceava, iar azi noapte improvizaţia pusă provizoriu a fost luată de ape.

„Podul ruşinii”, aşa cum a fost denumit pe Google Maps, se află pe DN 2H, în localitatea Milişăuţi din Suceava.

Captura-de-ecran-2023-09-16-120234-770x540-1
Foto: Google Maps

Aici există un pod construit în 1962, care a cedat în februarie 2020, când trotuarul s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava.

De atunci autorităţile nu au fost capabile nici să îl repare, nici să facă altul nou.

ADVERTISING

Timp de trei ani şi jumătate, s-a circulat pe un singur fir, alternativ, cu semafoare.

Abia în octombrie 2023 vechiul pod a fost închis şi s-a pus în loc unul provizoriu din tuburi de beton, dedicat doar circulaţiei uşoare.

Doar că mulţi şoferi nu au respectat restricţia de tonaj, ceea ce a avariat construcţia, iar debitul mare al râului a făcut ca azi-noapte podul să fie avariat de viitură.

Acum circulaţia rutieră este deviată pe rute ocolitoare, a informat, miercuri, Centrul Infotrafic.

"Din cauza creșterii debitului râului Suceava, pe fondul precipitațiilor din cursul nopții, circulația pe podul alternativ de pe șantierul existent este întreruptă total, acesta fiind avariat de viitură. Rămân valabile rutele alternative prin DN 17A, intersecție Bălcăuți, DN 2 spre și dinspre Suceava. De asemenea, se poate utiliza traseul DN 2K, Solca - Milișăuți, care se desprinde din 2E, Spătărești - Vicovu de Sus/ SV", anunţă Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

ATENȚIE! DN 2H / Milișăuți / SV . Din cauza creșterii debitului râului Suceava, pe fondul precipitațiilor din cursul...

Publicată de DRDP Iasi Oficial pe Marţi, 13 februarie 2024

Din toamnă, se lucrează şi la podul mare. Termenul de finalizare este însă abia în vara lui 2024.

ADVERTISING

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, spune că a vorbit cu constructorul şi va interveni ca să repare avariile la podul provizoriu.

”Urmare a scăderii valorilor de debit ale cursului de apă şi a discuţiilor purtate cu constructorul, acesta va interveni în vederea remedierii avariilor începând cu orele 11.00. În tot acest interval de timp, pe lângă amplasarea indicatoarelor de dirijare şi interzicere, în zonă au fost deplasate echipaje suplimentare ale poliţiei rutiere în vederea supravegherii şi redirecţionării traficului”, a transmis prefectul, citat de News.ro.

ADVERTISING

Amintim că tot la Suceava s-a furat un întreg pod de beton într-o singură noapte (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇