Ploaie înghețată pe mai multe drumuri din centrul țării. Accident grav, cu 6 mașini, pe A1 UPDATE - A1, închisă parțial

Ploaie înghețată pe mai multe drumuri din centrul țării. Accident grav, cu 6 mașini, pe A1 UPDATE - A1, închisă parțial

Mai multe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi din centrul ţării sunt acoperite de ploaie îngheţată, iar drumarii intervin pentru a face drumul practicabil, lucru care este, însă, foarte dificil. În judeţul Sibiu, şase maşini s-au ciocnit pe autostradă, iar un bărbat a murit şi altul a fost rănit. 

”Utilajele de deszăpezire ale DRDP Braşov se află pe traseu în zonele afectate în judeţele Sibiu şi Braşov pentru a combate lunecuşul de pe carosabil, însă ploaia îngheţată este foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheaţă”, a transmis, duminică seară, DRDP Braşov.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că, tocmai din acest motiv, şoferii sunt rugaţi să reducă viteza, iar pe autostrăzi să respecte recomandările afişate pe panourile de avertizare (reducerea vitezei la 60 km/h şi păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele din faţă).

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe A1 Sibiu – Deva, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile(polei) administratorul drumului a impus închiderea totală a traficului pe ambele sensuri, între km 225  întrare/ieșire  A1 - DN7 și 237 nod rutier mun Sibiu.

ADVERTISING

Meteorologii au emis, duminică seară, pentru judeţul Sibiu, o avertizare cod galben de precipitatii mixte care depun local polei.

ATENȚIE PLOAIE ÎNGHEȚATĂ

‼ATENȚIE PLOAIE ÎNGHEȚATĂ‼‼Mai multe sectoare de #drumuri naționale și #autostrăzi din centrul țării sunt acoperite de ploaie înghețată!🟠Utilajele #DRDPBrasov intervin în județele #Sibiu și #Brașov pentru a combate lunecușul de pe carosabil.❗ÎNSĂ ploaia înghețată este un fenomen foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheață.❗Tocmai din acest motiv vă rugăm să reduceți viteza dacă treceți prin zone cu ploaie iar pe autostrăzi să respectați recomandările afișate pe panourile de avertizare (reducerea vitezei la 60 km/h și păstrarea unei distanțe mai mari față de autovehiculele din față).#CNAIR #totpedrum

Publicată de DRDP Brașov pe Duminică, 29 ianuarie 2023

Accident grav pe A1

Pe A1, la kilometrul 227, în zona localităţii Boiţa, s-a produs un accident rutier cu mai multe maşini.

”Calea 2 este închisă, de la km 237+800 sens Sibiu-Boita. La fata locului se află Politia, echipa de interventie CIC Saliste. Circulatia a fost deviat pe DN 1 Cisnadie”, a transmis DRDP Braşov.

ADVERTISING

În accident au fost implicate 6 autovehicule şi 9 persoane. Carosabilul este ud, pe alocuri polei. Se acţionează cu material antiderapant.

În urma evaluării medicale, 7 persoane  nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital. O persoană de sex masculin în vârstă de 27 de ani a fost preluată de echipajul SAJ şi transportată la UPU Sibiu. Cea de-a 9 persoană implicată în accident, de aproximativ 48 de ani, a căzut de pe pod, prezentând leziuni incompatibile cu viaţa, medicul declarând decesul acesteia, a transmis ISU Sibiu. 

Bărbatul de 27 de ani a suferit un traumatism forte de sold drept. Pacientul este conştient, cooperant şi a fost transportat la UPU Sibiu în stare stabilă.

IPJ Sibiu a transmis primele date cu privire la modul în care s-a produs accidentul. 

”Iniţial, s-a produs o coliziune între 3 autoturisme, coliziune în urma căreia a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat în vârstă de 27 de ani. Imediat după acest eveniment, în imediata apropiere, s-a produs o coliziune între un microbuz transport marfă şi un autoturism”, a transmis IPJ Sibiu. 

Sursa citată a precizat că şoferul microbuzului a coborât din autovehicul şi a observat cum un autoturism condus în urma sa a lovit parapetul, ricoşând spre locul în care se afla.

Pentru a evita maşina care se îndrepta către el, bărbatul a sărit între parapeţii mediani, neştiind că se află pe un pod şi a căzut în gol.

”Acest ultim autoturism a intrat în coliziune cu microbuzul, dar şi cu unul din turismele implicate în primul accident. Din păcate, şoferul microbuzului nu a supravieţuit căderii”, a mai precizat IPJ Sibiu. 

‼ATENȚIE‼‼Traficul rutier de pe A1 este deviat la km. 237+800, Mohu, pe DN 1/DN 7, Veștem – Tălmaciu – Boița, din cauza...

Publicată de DRDP Brașov pe Duminică, 29 ianuarie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇