Ploaie de drone la Moscova. Au fost lovite blocuri de locuințe. Zeci de zboruri suspendate și aeroporturi închise (Video)

Ploaie de drone la Moscova. Au fost lovite blocuri de locuințe. Zeci de zboruri suspendate și aeroporturi închise (Video)

Ucraina a lansat luni noapte un atac masiv cu drone asupra mai multor regiuni ale Rusiei.

Oficialii ruși au declarat marți că au doborât cel puțin 15 drone în jurul Moscovei.

Trei blocuri de locuințe au fost lovite, dar și un aeroport.

Loviturile au provocat incendii la clădiri și au forțat suspendarea a zeci de zboruri şi închiderea celor 4 aeroporturi din capitala rusă. De asemenea, câteva zeci de persoane au fost evacuate în centre de cazare temporară.

Au fost atacate şi regiunile Briansk, Tula, Kaluga, Belgorod, Kursk, Oriol, Voronej și Krasnodar Krai.

ADVERTISING

Ministerul rus al Apărării a anunțat pe Telegram că 144 de drone ucrainene au fost doborâte în cursul nopții în nouă regiuni. Cele mai multe ținte au fost distruse în regiunea Briansk - 72.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a declarat că o femeie de 46 de ani a fost ucisă, iar alți trei civili au fost răniți în atacul cu drone din orașul Ramenskoe, situat la 46 km sud-est de Moscova.

Kyiv Independent nu poate verifica afirmația, iar Ucraina nu a comentat încă despre presupusul atac.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a susținut că mai mult de 12 drone au fost doborâte deasupra regiunii Moscovei în drum spre capitală.

ADVERTISING

Resturile a trei dintre drone au lovit blocuri de locuințe, toate în jurul Aeroportului Internațional Jukovski, la circa 30 km de Kremlin.

Locuitorii din Ramenskoe, un district de lângă Moscova, au relatat că epava uneia dintre drone a lovit o clădire rezidenţială înaltă şi acolo a izbucnit un incendiu. Ulterior, au existat informaţii despre alte două clădiri care ar fi fost lovite de resturi de drone. Canalele de Telegram SHOT şi Baza din Rusia, care sunt apropiate de serviciile de securitate ale Rusiei, au postat videoclipuri cu flăcări ieşind dintr-o clădire rezidenţială cu mai multe etaje, afirmând că cinci apartamente au fost distruse în atacul unei drone în Ramenskoe.

Resturi doborâte de dronă au ajuns și lângă Aeroportul Internațional Jukovski. Aeroportul a fost avariat, iar Sobianin a declarat că operaţiunile de stingere a incendiilor sunt în curs de desfăşurare la aeroport.

Peste 30 de zboruri internaționale și interne, programate inițial pentru decolare între 0:00 și 7:00, au fost amânate pe aeroportul Vnukovo, din cauza atacului.

ADVERTISING

Ulterior, toate cele patru aeroporturi ale Moscovei au fost închise, iar zeci de zboruri au fost restricționate pe o rază de 200 de km în jurul capitalei ruse, la primele ore ale dimineţii.

Videoclipuri cu presupusele explozii auzite peste regiunea Briansk au fost postate pe rețelele de socializare de locuitori în jurul orei 00:30. Guvernatorul Alexander Bogomaz a susținut că 59 de drone ucrainene au fost doborâte de apărarea antiaeriană peste noapte.

În regiunea Tula, două drone au fost doborâte, iar resturile acestora au căzut pe o instalaţie de combustibil şi energie, dar autoritățile au transmis că „procesul tehnologic” al instalaţiei nu a fost afectat. Aproximativ 12 drone au fost doborâte şi deasupra regiunii Kursk, care este parțial controlată de Ucraina.

În ultimele luni, forțele ucrainene au intensificat atacurile împotriva țintelor de pe teritoriul rus, cu scopul de a deteriora industria petrolieră și instalațiile militare de producție a Rusiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇