Plângere penală după anularea licitației pentru autostrada Lugoj-Craiova: ”Prostie, incompetență, rea-voință sau corupție?”

Plângere penală după anularea licitației pentru autostrada Lugoj-Craiova: ”Prostie, incompetență, rea-voință sau corupție?”

La o zi după ce Cătălin Drulă a anunțat că ministrul Sorin Grindeanu a anulat licitația pentru autostrada Craiova-Lugoj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu (PNL) anunță că va fi depusă o plângere penală pentru aflarea celor vinovați ”de această decizie care aduce prejudicii imense românilor din Oltenia”.

Marian Jean Marinescu, care este și membru în Comisia pentru transport din Parlamentul European, spune că anularea licitației elimină șansele finanțării acestui proiect din actualul cadrul Financiar Multuanual (MFF 2021- 2027).

ADVERTISING

”Asociația ’Viitor pentru Oltenia’ va depune o plângere penală împotriva CNAIR (Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere) și Ministerului Transporturilor, pentru identificarea și pedepsirea persoanelor vinovate de această decizie care aduce prejudicii imense românilor din #Oltenia. Prostie, incompetență, rea-voință sau corupție?”, întreabă retoric, într-o postare pe Facebook, europarlamentarul PNL.

UPDATE 20:00 - Într-o nouă postare pe Facebook, Marian Jean Marinescu avertizează că ”această amânare elimină șansele finanțării acestui proiect din actualul cadrul Financiar Multuanual (MFF 2021- 2027)” și îi îndeamnă pe ”președinții consiliilor județene din Olt, Mehedinți, Dolj, Vâlcea și Gorj să atace în contenciosul administrativ decizia CNAIR”, pentru că ”trebuie să aflăm adevărul”.

ADVERTISING

Mari semne de întrebare legate de această decizie a ridicat marți și fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, actualul președintele interimar al USR, cel care a semnala anularea licitației pentru un motiv considerat de el ”halucinant”.

Această anulare a unei licitații în faza finală miroase foarte urât. Cred că autoritățile statului ar trebui să se autosesizeze aici. Oare e vorba că cineva n-a plătit șpagă? Numai așa pot merge înainte proiectele în epoca PSD-PNL, cu parandărăt inclus?”,  a sugerat fostul ministru USR al Transporturilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇