Pilotul care a încercat să oprească motoarele unui avion în plin zbor explică de ce a recurs la acest gest

Pilotul care a încercat să oprească motoarele unui avion în plin zbor explică de ce a recurs la acest gest

Pilotul aflat în afara serviciului acuzat că a încercat să oprească motoarele unui avion al companiei Alaska Airlines în timpul zborului, duminică, a declarat că a suferit o cădere nervoasă şi a spus echipajului de zbor că trebuie să fie imobilizat.

Joseph D. Emerson, 44 de ani, a fost acuzat în instanţa federală de intervenţie asupra unui echipaj de zbor, a anunţat marţi Parchetul american pentru Districtul Oregon, potrivit CNN.

În plus, pilotul trebuie să răspundă în statul Oregon la 83 de acuzaţii de tentativă de omor, tot 83 de punere în pericol nesăbuit şi o acuzaţie de punere în pericol a unei aeronave, potrivit înregistrărilor.

ADVERTISING

El a pledat marţi nevinovat la toate acuzaţiile.

Emerson a încercat să taie combustibilul la motoarele avionului în timp ce zborul se afla pe ruta din statul Washington către San Francisco. Dar acţiunea rapidă a căpitanului şi a primului ofiţer al aeronavei a fost cea care a împiedicat ca motoarele să cedeze complet, a declarat compania aeriană.

Emerson a fost imobilizat de membrii echipajului de zbor, dar apoi a încercat să apuce mânerul unei ieşiri de urgenţă în timpul coborârii, potrivit unui comunicat al biroului procurorului american.

ADVERTISING

Zborul a fost nevoit să devieze spre Oregon, unde suspectul a fost luat în custodie de poliţia din Portland, a precizat agenţia într-un comunicat.

În timp ce se afla în custodie, Emerson i-a spus unui ofiţer de poliţie că a intrat în depresie, în urmă cu aproximativ şase luni. Emerson a negat că ar fi luat medicamente, se arată în declaraţia sub jurământ, dar a discutat despre ciuperci psihedelice cu ofiţerul.

"Ofiţerul şi Emerson au vorbit despre utilizarea ciupercilor psihedelice, iar Emerson a spus că era prima dată când lua ciuperci", se arată în declaraţia sub jurământ.

ADVERTISING

Întrebat în mod specific dacă Emerson le-a spus ofiţerilor că se afla sub influenţa ciupercilor în momentul incidentului, un purtător de cuvânt al Procuraturii SUA din Oregon a declarat pentru CNN că nu poate comenta ancheta în curs.

În timp ce se afla în custodie, Emerson a declarat că "recunoaşte ceea ce a făcut".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇