Petiție online pentru ”repornirea motoarelor” DNA: Anchetați din nou marii corupți!

Petiție online pentru ”repornirea motoarelor” DNA: Anchetați din nou marii corupți!

O petiție online adresată președintelui Iohannis, ministrului Justiției și procurorului șef al DNA, prin care se solicită ”repornirea motoarelor” acestei Direcții și anchetarea marilor corupți, a adunat deja aproape 16.000 de semnături, iar numărul continuă să crească.

”Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să reporniți motoarele Direcției Naționale Anticorupție și să anchetați din nou marii corupți. Cerem procurorului-șef al DNA să analizeze dosarele în lucru și să le repartizeze în așa fel încât procurorii să muncească eficient.

Ne îngrijorează faptul că o instituție cu procurori de elită se ocupă de anchetarea unor fapte mărunte, în timp ce pe marii corupți nu îi mai deranjează nimeni. Ne vine greu să credem că, dintr-o dată, au dispărut corupții de la cel mai înalt nivel. Pentru investigarea marilor fapte de corupție am ieșit în stradă luni întregi, apărând independența justiției”, se arată în petiția lansată pe siteul Declic.

Declic
Foto: Facebook / Declic (Arhivă)

In document se reamintește că în perioada 2013-2018 ”DNA a trimis în judecată 68 demnitari”, dintre care ”37 au fost condamnați definitiv: 9 miniștri și foști miniștri, 21 de deputați, 6 senatori și 1 membru al Parlamentului European”.

ADVERTISING

”La polul opus, în ultimii 2 ani, marile dosare de corupție par a fi inexistente. Mai mult, de la preluarea mandatului de șef DNA de către Crin Bologa, au ieșit în evidență doar dosare mărunte, precum șpăgi în pizza și alte alimente, care ar fi mai degrabă de competența parchetelor locale.

Noi am ieșit în stradă tocmai pentru a apăra independența justiției, iar acum justiția se face că uită de marii corupți. Dintr-o dată, cazurile de mare corupție au dispărut din atenția procurorilor.

De aceea, președintele Klaus Iohannis și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, cei care au numit noul șef al DNA, trebuie să ceară o analiză a activității parchetului și rezultate eficiente în lupta împotriva marilor corupți”, mai solicită semnatarii petiției.

ADVERTISING

La ora publicării acestui articol se adunaseră 15.880 de semnături.

Petiția poate fi semnată online AICI.

Iată și câteva comentarii scrise de cei care au semnat:

Dan: Noi și copiii noștri vrem să trăim într-o țară normală, unde legea trebuie respectată și unde aceasta este pentru toți la fel. Mi-aș dori să trăiesc clipa când marilor corupți, pe lângă anii de detenție, să li se confiște și averile obținute în mod ilicit. Până în momentul de față nu am văzut pe nimeni căruia, pe lângă pedeapsa de cele mai multe ori de-a dreptul ridicolă, să i se confiște și averea obținută în mod fraudulos. Trist ... dar adevărat!

ADVERTISING

Marian: Prea multă corupție

Viorel: România trebuie curățată de corupți.

Mădălina: Ca să plătească pentru faptele lor, așa cum plătim toți ceilalți

Șeful Poliției Eforie e cercetat penal de DNA: Ar fi primit șpagă pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă

DNA: Un fost manager de la Spitalul de Arşi lua mii de euro şpagă de la paciente ca să le facă operaţii estetice

Mai mulți angajați ai STS, inclusiv un general de brigadă, trimiși în judecată de DNA: Au fraudat concursuri de ofiţeri

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇