Peste 80.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge duminică la Institutul Cantacuzino

Peste 80.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge duminică la Institutul Cantacuzino

Un număr de 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge duminică dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare şi dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare şi în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

România ar urma să primească în luna februarie cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la producătorul AstraZeneca, programările pentru acest tip de vaccin urmând să înceapă din 10 februarie, pentru persoane cu vârste între 18 şi 55 de ani, a declarat sâmbătă prim-ministrul Florin Cîţu.

” Câteva informaţii despre AstraZeneca, care vine în România şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie pentru AstraZeneca, persoane între 18 şi 55 de ani, şi vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că de mâine începe să fie distribuite 81.600 (de doze – n.r.) , dar programarea va începe din 10 februarie, începem să avem din ce în ce mai multe”, a declarat Florin Cîţu, la Spitalul „Dr. Carol Davila”, după ce a primit a doua doză a vaccinului anti-COVID-19.

ADVERTISING

Imunizarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18 - 55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice, iar intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, a precizat, joi, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat pe 29 ianuarie acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului şi a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai multe informații despre vaccinul AstraZeneca:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇