Peste 15.000 de oi s-au înecat în Marea Roşie, când nava supraîncărcată pe care erau s-a scufundat

Peste 15.000 de oi s-au înecat în Marea Roşie, când nava supraîncărcată pe care erau s-a scufundat

Peste 15.000 de oi s-au înecat, duminică, în largul coastei sudaneze a Mării Roşii, după ce nava care le transporta s-a scufundat. Nava avea capacitatea de a transporta până la 9.000 de animale, dar au fost făcute modificări pentru a suplimenta această încărcătură maximă, au declarat oficialii locali.

Nava, care se îndrepta spre Arabia Saudită, s-a scufundat la scurt timp după ce a părăsit portul sudanez Suakin, un centru comercial pentru multe ţări africane, situat la aproape 800 km nord-est de Khartoum.

ADVERTISING

Nava Badr 1 a naufragiat, duminică foarte devreme, în timp ce transporta 15.800 de oi (...) Toate animalele au murit”, a declarat un oficial portuar de rang înalt, sub rezerva anonimatului.

Motivele scufundării nu au fost cunoscute imediat, dar, potrivit oficialului, ambarcaţiunea transporta „cu mult peste încărcătura maximă”.

Un alt oficial portuar a confirmat incidentul şi a oferit asigurări că echipajul a fost salvat, dar nu şi animalele.

El a spus că se teme „de un impact asupra mediului după înecarea a mii de animale” în Marea Roşie, precum şi de o întrerupere a activităţilor portuare.

ADVERTISING

Potrivit acestui oficial, nava avea capacitatea de a transporta până la 9.000 de animale, dar au fost făcute modificări pentru a suplimenta această încărcătură maximă.

Importurile şi exporturile din Sudan, Ciad, Etiopia şi Republica Centrafricană, precum şi petrolul din Sudanul de Sud, trec prin porturile Sudanului de la Marea Roşie.

Sudanul, una dintre cele mai sărace ţări din lume, a pierdut 40% din veniturile sale în octombrie, când comunitatea internaţională a întrerupt asistenţa, ca măsură de retorsiune pentru lovitura de stat a şefului armatei, generalul Abdel Fattah al-Burhane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇