Mii de sindicaliști din Sănătate au protestat la Guvern: Pensii speciale voi vă daţi, Legea 153 nu o respectaţi (Foto & Video)

Mii de sindicaliști din Sănătate au protestat la Guvern: Pensii speciale voi vă daţi, Legea 153 nu o respectaţi (Foto & Video)

Mii de sindicaliști Sanitas veniți din toată țara au organizat, miercuri, un miting de protest în Capitală.

Aceștia s-au adunat la ora 10, în Piața George Enescu, iar apoi au plecat spre Piața Victoriei, unde au protestat timp de o ora, între 12:00 și 13:00.

Sanitas-4
Sanitas-2-1
Sanitas-3-1

Sindicaliștii au venit cu pancarte pe care scria: „Pensii speciale voi vă daţi, Legea 153 nu o respectaţi”, „Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată”, „Aplicarea prevederilor Legii 153/2017, Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Sanitas-5
Foto: Facebook/Federatia Sanitas din Romania

Protest Sanitas

Publicată de Mihaela Miky pe Miercuri, 15 iunie 2022

Revendicările sindicaliștilor sunt:

ADVERTISING
  • Aplicarea corectă şi în totalitate a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru toate drepturile salariale cuvenite angajaţilor din Sănătate şi din Asistenţă socială: creşterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor şi plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată etc.;
  • Asigurarea finanţării voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat, pentru angajaţii din Sănătate;
  • Eliminarea din Legea-cadru nr 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensaţiilor, primelor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale pentru angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială;
  • Rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorităţi prin PNRR în ceea ce priveşte buna guvernanţă în sectorul public, cel puţin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare.
ADVERTISING

”În ultimii doi ani, guvernele României au încălcat sistematic Legea salarizării prin blocarea creşterilor salariale. Decizia a lovit în categoriile de angajaţi cu cele mai mici salarii din sistem: infirmieri, brancardieri, îngrijitori, personal TESA, personal auxiliar, personal tehnic etc.

De cel puţin patru ani, aceiaşi guvernanţi alimentează inechitatea generată de calcularea sporurilor în sistemul de sănătate şi în cel de asistenţă socială”, a declarat Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei SANITAS.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇