Percheziții la hoții din bancomate: Banii erau furaţi graţie unor dispozitive cu unde radio

Percheziții la hoții din bancomate: Banii erau furaţi graţie unor dispozitive cu unde radio

O grupare de hackeri fura bani din bancomate, graţie unor dispozitive cu unde radio.

Procurorii DIICOT au făcut, miercuri, şapte percheziţii în Bucureşti şi judeţele Iaşi, Bacău şi Neamţ, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu montarea de dispozitive electronice de skimming în bancomate.

La începutul anului 2021, şase persoane au creat un grup infracţional organizat, în care, pe parcurs, au intrat alte patru persoane. Acestea montau la ATM-uri sau alte terminale de plată, din ţară şi din străinătate, dispozitive electronice de skimming, cu ajutorul cărora citeau datele cardurilor bancare ale persoanelor care utilizau ATM-urile sau terminalele de plată.

ADVERTISING

Datele erau transmise apoi prin unde radio către telefoanele mobile deţinute de membrii grupării, se arată într-un comunicat DIICOT.

Cu ajutorul acestor telefoane mobile, care preluau temporar (atât timp cât cardul bancar autentic se afla în proximitatea dispozitivelor electronice de skimming) datele cardului bancar folosit de către persoanele vătămate, era retras numerar de la ATM-uri cu tehnologie de comunicare prin unde radio integrată sau erau efectuate plăţi cu ajutorul unui POS obţinut în prealabil de membrii grupului infracţional, prin intermediul unor societăţi comerciale administrate, de fapt, de către aceştia.

ADVERTISING

Șase persoane au fost reținute și aduse la sediul central al DIICOT.

Membrii grupării sunt acuzați de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, transfer neautorizat de date informatice, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇