Percheziții la fostul premier al Republicii Moldova și mai mulți politicieni de la Chișinău

Percheziții la fostul premier al Republicii Moldova și mai mulți politicieni de la Chișinău

Procurorii au descins vineri dimineaţă la locuinţa fostul prim-ministru de la Chișinău Pavel Filip, fost lider al Partidului Democrat. De asemenea, este vizat şi un fost consul al Republicii Moldova la Odesa.

„Percheziţii se desfăşoară şi la mai mulţi membri activi ai grupului criminal organizat, condus de ex-deputatul PD Vladimir Andronachi, implicaţi în această schemă. Cu detalii revenim după terminarea acţiunilor de urmărire penală”, a precizat pentru Deschide.MD procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Parchetului General, Mariana Cherpec.

ADVERTISING

Fostul premier moldovean este vizat în dosarul privind terenul pe care este amplasat Consulatul Republicii Moldova în oraşul Odesa. În schema respectivă ar fi implicat şi fostul deputat Vladimir Andronachi.

La data de 8 decembrie 2020, Procuratura Generală anunţa că „a iniţiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odessa, str. Posmitnogo nr.2/2Б”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇