Vaccinaţi doar pe hârtie, cu ajutorul unui medic din Cluj. UPDATE Suspectul a fost reținut

Vaccinaţi doar pe hârtie, cu ajutorul unui medic din Cluj.  UPDATE Suspectul a fost reținut

Un medic din Cluj a scos adeverinţe false de vaccinare pentru mai mulţi români care locuiesc sau urmau să plece în străinătate.

UPDATE: Medicul a fost reținut pentru 24 de ore. Este vorba despre o tânăra de 26 de ani, medic colaborator la centrul de vaccinare din oraşul Ocna Mureş.

Poliţiştii şi procurorii au făcut, joi, două percheziţii în judeţul Cluj, la persoane suspectate că au accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din Ocna Mureş (judeţul Alba), eliberând adeverinţe care atestau, în fals, că mai multe persoane s-ar fi vaccinat acolo.

ADVERTISING

Medicul a fost dus la sediul Poliţiei, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.

"În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

Acestea ar fi accesat o platformă de evidenţă a vaccinărilor şi ar fi eliberat adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid-19.", a transmis Poliţia Română.

ADVERTISING

Evenimentul a avut loc în 28 iunie.

Sesizările iniţiale au venit de la instituţiile subordonate din teritoriu ale Ministerului Sănătăţii, care au reclamat încercarea unor cetăţeni de a obţine certificatul digital folosind adeverinţe false, iar ministrul Ioana Mihăilă a sesizat procurorii, precizează Adevarul

Aceeaşi sursă arată că falsurile au fost înregistrate la centrul de vaccinare din oraşul Ocna Mureş, unde, la un moment dat, s-a constatat existenţa a şapte doze de vaccin în plus faţă de numărul de persoane vaccinate efectiv.

ADVERTISING

Adeverinţele ar fi fost scoase de medicul din Cluj. Persoanele respective s-ar fi vaccinat cu prima doză, dar nu au mai venit şi la rapel. Medicul a scos însă adeverinţele, ca şi cum persoanele ar fi fost vaccinate complet.

Vezi și Un român a prezentat la graniţă un certificat digital valid, deşi nu fusese vaccinat împotriva Covid

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇