Percheziții DNA la Direcția Antifraudă. Doi agenți ANAF ar fi luat șpăgi de zeci de mii de euro

Percheziții DNA la Direcția Antifraudă. Doi agenți ANAF ar fi luat șpăgi de zeci de mii de euro

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii în mai multe locaţii, printre care şi la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală.

Direcția Antifraudă din cadrul ANAF se ocupă de recuperarea taxelor și impozitelor de la firme.

Ancheta vizează infracţiuni de corupţie comise de funcţionari cu atribuţii de control, au informat surse judiciare citate de Agerpres.

Acestea susţin că funcţionarii care efectuau controale la firme ar fi modificat rapoartele, în aşa fel încât respectivii agenţi economici să nu plătească obligaţiile financiare pe care le datorau statului.

ADVERTISING

Conform surselor citate, au loc percheziții și la sediile mai multor firme și la locuințele persoanelor suspectate în acest caz.

Surse citate de Adevărul susțin că sunt vizați doi angajați, suspectați de luare de mită, fals, omisiunea sesizării sau complicitate la evaziune fiscală.

G4Media scrie tot pe surse că agenţii ar fi luat șpăgi de zeci de mii de euro, iar în dosar este suspect și un cetățean italian, cercetat pentru evaziune fiscală. De asemenea, unul dintre agenții ANAF e suspectat că a ajutat o femeie să obțină o diplomă falsă de bacalaureat, contra unei șpăgi de 10.000 de euro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇