Percheziții DNA la Consiliul Județean Călărași, într-un dosar de corupție

Percheziții DNA la Consiliul Județean Călărași, într-un dosar de corupție

Procurorii DNA Constanţa efectuează, joi dimineaţa, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, într-un dosar de corupţie.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că vizat de anchetă ar fi şi preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.

De asemenea, procurorii ridică documente şi calculatoare de la DGASPC Călăraşi şi un spital din oraş în legătură cu mai multe contracte de achiziţii.

Momentan nu sunt persoane puse sub acuzare.

În 2021, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi şantaj.

ADVERTISING

Procurorii anticorupţie au notat în rechizitoriu că, în perioada martie - iulie 2019, Vasile Iliuţă şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a 10 angajaţi ai CJ Călăraşi.

Anchetatorii au mai spus că Iliuţă nu ar fi aprobat plata drepturilor salariale pentru angajaţii respectivi, în condiţiile în care magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale CJ, în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcţia publică pe care o deţineau.

ADVERTISING

Totodată, arată DNA, la data de 20 decembrie 2019, Vasile Iliuţă ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇