Dosarul șpăgii de la Spitalul Județean de Urgență Botoșani: DNA l-a reținut și pe actualul manager pentru corupție

Dosarul șpăgii de la Spitalul Județean de Urgență Botoșani: DNA l-a reținut și pe actualul manager pentru corupție

Monica Adăscăliţei, medic și managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, a fost reţinută, marţi, de procurorii de DNA Suceava pentru corupţie.

Potrivit unor surse judiciare, Adăscăliţei este urmărită penal în dosarul fraudării examenelor de angajare în unitatea medicală din Botoşani, în care au mai fost reţinuţi pentru corupţie şi fostul manager al spitalului, Doina Caba, fostul director de îngrijiri, Coca Stela Crîşmaru, dar şi doi medici şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei.

Reţinerea managerului Spitalului Judeţean a avut loc în urma unor percheziţii făcute în cursul dimineţii de marţi atât în biroul ei, cât şi la locuinţa sa.

ADVERTISING

DNA preciza, în decembrie anul trecut, că în acest dosar se fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada 2018-2023. Concret, spune DNA, în intervalul de timp menţionat, inculpaţii ar fi pretins şi primit mită, direct sau prin intermediari, de la diverse persoane, inclusiv personal medical. În anul 2019, “costul” pentru ocuparea unui post de asistent ar fi fost de 8.000 de euro, în 2022 a crescut la 10.000 euro, iar în 2023 a ajuns la 15.000 euro.

Amintim că Monica Adăscăliţei a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" în luna august a anului trecut, în urma scandalului privind decesul în Maternitatea Botoşani a Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care ajunsese la spital în stare gravă, dar a fost ignorată de medicul de gardă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇