Patru salvatori greci, abia sosiți în Libia să ajute după dezastru, au murit într-un accident rutier. Alți 15 sunt răniți

Patru salvatori greci, abia sosiți în Libia să ajute după dezastru, au murit într-un accident rutier. Alți 15 sunt răniți

Patru membri ai unei echipe de salvatori din Grecia au murit duminică într-un accident rutier în Libia, la scurt timp după ce au sosit pentru a lua parte la operaţiunile de căutare şi salvare ca urmare a inundaţiilor devastatoare soldate cu numeroase victime, a anunţat un ministru libian.

„Accidentul îngrozitor” a avut loc în timp ce echipa greacă se îndrepta de la Benghazi spre Derna, a declarat ministrul Sănătăţii pentru estul Libiei, Othman Abdeljalil, într-o conferinţă de presă în oraşul afectat de inundaţii, potrivit AFP.

ADVERTISING

"Echipa era formată din 19 membri. Patru dintre ei au murit, iar ceilalţi cincisprezece au fost răniţi. Opt sunt în stare stabilă, iar ceilalţi şapte sunt în stare critică", a declarat ministrul libian.

Accidentul s-a produs când vehiculul echipei greceşti s-a ciocnit cu o maşină care transporta o familie libiană, ucigând trei dintre membrii acesteia şi rănind grav alţi doi, a adăugat ministrul.

Într-un comunicat emis duminică seara, statul major al armatei greceşti a oferit un bilanţ uşor diferit: trei morţi şi doi dispăruţi. Statul major general confirmase iniţial că o echipă de salvatori trimisă în Libia de Ministerul Apărării a fost implicată într-un accident rutier, dar menţionase doar "răni minore" printre membrii săi.

ADVERTISING

"O operaţiune este în curs de desfăşurare pentru a repatria acest personal din Benghazi", au precizat autorităţile elene, care au anunţat că un avion C-130 al armatei greceşti cu o echipă medicală la bord a fost trimis în Libia în acest scop.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇