Patru petreceri au fost întrerupte de polițiști, în trei județe - ce amenzi s-au dat

Patru petreceri au fost întrerupte de polițiști, în trei județe - ce amenzi s-au dat

Polițiștii au oprit patru petreceri, în ultimele 24 de ore, în județele Ilfov, Prahova și Caraș-Severin, în contextul restricțiilor provocate de pandemia de coronavirus. Oamenii legi au dat amenzi de mii de lei.

În judeţul Ilfov, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii oraşului Voluntari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-un imobil din localitate, se desfăşoară o petrecere privată unde nu sunt respectate normele pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus. 

Poliţiştii oraşului Voluntari şi ai Serviciului de Acţiuni Speciale Ilfov s-au deplasat la imobilul respectiv, pentru efectuarea de verificări şi luarea măsurilor legale care se impun. Astfel, evenimentul privat a fost întrerupt de poliţişti, iar, în urma verificărilor, au fost identificate cele 60 persoane participante. Oamenii legii au dat 52 de amenzi în valoare totală de 33.000 de lei. 

ADVERTISING

De asemenea, în judeţul Caraş-Severin, noaptea trecută, poliţiştii din Caransebeş s-au sesizat din oficiu cu privire la două evenimente private, organizate în municipiu (zile de naştere), la care au participat mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat, în total, 17 persoane. Ei i-au amendat pe organizatorii celor două petreceri şi pe participanţi, valoarea sancţiunilor fiind de 5.500 de lei.

Totodată, poliţiştii din Ploieşti au intervenit, sâmbătă seară, şi au întrerupt o petrecere de botez organizată într-un local din municipiu, la care participau aproximativ 20 de persoane. Participanţii şi administratorul localului au fost amendaţi.

ADVERTISING

Conform datelor furnizate duminică de Poliţia judeţeană Prahova, poliţiştii s-au autosesizat cu privire la desfăşurarea petrecerii sâmbătă seară, în jurul orei 19:00. Aceştia au intrat în unitatea de alimentaţie publică şi au oprit petrecerea, iar participanţii au părăsit localul.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat 20 de persoane şi au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. Totodată, administratorul localului a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr.55/2020”, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

ADVERTISING

Poliţiştii reamintesc că în această perioadă, din cauza crizei sanitare generate de noul coronavirus,  evenimentele private precum nunţi, botezuri sau mese festive sunt interzise.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇