Patru copii răniți, după ce au căzut cu tiroliana UPDATE Reacția incredibilă a parcului de distracții

Patru copii răniți, după ce au căzut cu tiroliana <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Reacția incredibilă a parcului de distracții

Patru copii cu vârste între 7 și 12 ani au fost răniți după ce au căzut cu tiroliana, într-un parc de distracții din județul Hunedoara.

Incidentul a avut loc la Dinosaur World Transylvania din localitatea Sânpetru, comuna Râu de Mori, unde copiii au căzut de la aproape 3 metri, după ce s-a rupt cablul tirolianei.

Cei patru copii au suferit traumatisme la coloană, cap, picior, șold și braț.

Cei patru copii au vârste între 7 și 12 ani. Erau însoțiți de părinți și se bucurau de parcul de distracţii aflat în apropiere de Hațeg, când cablul instalației s-a rupt.

Băiatul de 7 ani, cel care este cel mai grav rănit, a suferit traumatism la coloană vertebrală și traumatism cranio-cerebral, fiind dus cu elicopterul la UPU Hunedoara, transmite Mediafax.

ADVERTISING

Un alt băiat, de 9 ani, are un traumatism cranio-cerebral și la picior.

O fetiță de 10 ani are traumatism de braț, iar o fată de 12 ani traumatism costal, de șold și de braț.

Reacţia incredibilă a parcului

Parcul Dinosaur World Transylvania cataloghează evenimentul drept ”un mic incident” şi dă vina pe copii, care nu ar fi respectat regulamentul parcului.

”Dragi vizitatori şi prieteni ai parcului nostru,

Dorim să vă informăm despre un mic incident care a avut loc recent în cadrul parcului nostru. Din fericire, toţi copiii implicaţi sunt bine şi nu au suferit răni grave.

Incidentul s-a produs, deoarece nu au fost respectate regulile de siguranţă la unul dintre jocurile noastre.

ADVERTISING

În loc să se urce câte o singură persoană, au fost 7 copii pe acel joc, ceea ce a dus la căderea lor de la o înălţime de 50 cm, nu de la 3 metri, aşa cum s-a vehiculat pe Internet”, a transmis pe Facebook Dinosaur World Transylvania.

Reprezentanţii parcului susţin că ”imagini şi videoclipuri legate de acest incident au fost răspândite online, însă acestea exagerează gravitatea situaţiei”.

”Siguranţa vizitatorilor noştri este prioritatea noastră principală, iar noi luăm toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Vă asigurăm că parcul nostru rămâne un loc sigur şi distractiv pentru toţi copiii şi familiile care ne vizitează”, se mai arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a parcului.

ADVERTISING

Poliţia spune cădere de la 3 metri şi dosar penal

După incident, polițiștii au început verificările la parcul de distracții. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

"La data de 9 iulie 2024, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Haţeg au fost sesizaţi, prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că într-un parc de agrement din localitatea Sânpetru, judeţul Hunedoara, patru copii ar fi căzut de pe o tiroliană aflată în incinta parcului.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că patru copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, în timp ce se aflau în incinta parcului, însoţiţi de către părinţi, ar fi căzut de pe o tiroliană de la aproximativ 3 m.

Victimele au fost preluate şi transportate de către echipajele medicale la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, citat de Agerpres.

ITM: Instalația nu avea toate avizele de funcționare

În plus, inspectorii ITM au descoperit că șuruburile care fixau cablul tirolianei nu erau strânse bine. Iar instalația nu avea toate avizele de funcționare.

"Din primele constatări reiese că acea instalație nu avea avizul ISCIR și vom dispune sistarea acelui echipament. Astăzi se făceau lucrări de înlocuire a acelei instalații.

Probabil, și nu vreau să mă antepronunț, nu au fost strânse bridele de prindere a cablului, acesta scăpând din bridele respective și atunci sistemul de ancorare a căzut la sol atrăgând după el și copiii", a declarat Adrian Florin Bozdog, inspector șef al ITM Hunedoara, citat de Digi24.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇