Patriarhul lui Putin, despre pericolul nuclear: Creștinii să nu se teamă de sfârșitul lumii (Video)

Patriarhul lui Putin, despre pericolul nuclear: Creștinii să nu se teamă de sfârșitul lumii (Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse a afirmat că nu este nevoie să se stârnească frica în jurul armelor nucleare, deoarece creștinii nu se tem de sfârșitul lumii.

Patriarhul rus le-a mulțumit savanților ruși pentru că au dezvoltat „arme incredibile” și a spus că prea multă îngrijorare legată de apocalipsa nucleară „nu este bună pentru sănătatea spirituală”, relatează Ukrainska Pravda.

"Frica în jurul unor posibile scenarii apocaliptice, alarmismul excesiv și speculațiile cu privire la problema nucleară nu sunt de folos din punct de vedere spiritual. Dușmanul omenirii încearcă să semene neliniștea în inimile oamenilor… pentru că e mai ușor să manipulezi o persoană lipsită de lumea spirituală… Nu trebuie să intrăm în așa ceva. Creştinii nu se tem de aşa-zisul sfârşit al lumii", a spus Kirill, la sesiunea plenară a celui de-al XXVI-lea Consiliu Mondial al Poporului Rus.

ADVERTISING

"Îl așteptăm pe Domnul Hristos care va veni în mare slavă, va distruge Răul și va judeca toate neamurile", a adăugat el.

Kirill a precizat că acest lucru "nu înseamnă că ar trebui să stăm cu mâinile în sân". "Dimpotrivă, misiunea noastră pământească este să fim soldați ai Domnului… să rezistăm în fața Răului și să apărăm idealurile morale înalte. Acesta este obiectivul stabilit în Rusia", a precizat el.

ADVERTISING

Nu este prima oară când șeful Bisericii Ortodoxe Ruse le transmite rușilor să nu se teamă de moarte. În septembrie 2022, după prima mobilizare parțială ordonată de Vladimir Putin, Kirill a spus că o persoană cu "credință adevărată" devine "invincibilă" atunci când încetează să se mai teamă de moarte.

Kirill a justificat conflictul încă de la începutul războiului, ținând discursuri despre Rusia ca "putere iubitoare de pace" care nu se angajează în "aventuri militare".

ADVERTISING

Afirmațiile recente ale patriarhului rus vin în contextul în care Ucraina și aliații occidentali au depășit în mai multe rânduri așa-numitele linii roșii stabilite de Moscova prin livrările de tancuri, avioane F-16 și rachete occidentale pentru lovituri pe teritoriul Rusiei, notează publicația citată.

La 19 noiembrie, Putin a aprobat doctrina nucleară actualizată a Rusiei, potrivit căreia "lansarea rachetelor balistice" împotriva Rusiei este considerată una dintre condițiile pentru utilizarea armelor nucleare.

Ucraina a primit, totuși, din partea Statelor Unite autorizația de a folosi rachete americane ATACMS și, potrivit Ministerului rus al Apărării, le-a folosit deja pe teritoriul Rusiei.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇